Search
menu
Search

Meer dan 3.000 euro per week voor een appartement aan de Spaanse kust: de duurste badplaatsen van Spanje

Meer dan 3.000 euro per week voor een appartement aan de Spaanse kust: de duurste badplaatsen van Spanje
Beeld: via canva.com

Meer dan 3.000 euro per week voor een appartement aan de Spaanse kust: de duurste badplaatsen van Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De gemiddelde huurprijs voor een appartement aan de oostkust (Middellandse Zee) in Spanje deze zomer bedraagt 1.055 euro per week, een toename van 40 euro vergeleken met 2022 en 230 euro vergeleken met de zomer tijdens de pandemie in 2020. Echter, de prijzen variëren sterk afhankelijk van de bestemming. Het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste huur is 2.650 euro, met Marbella als duurste locatie die meer dan 3.000 euro vraagt, en Adeje Costa op Tenerife als meest betaalbare optie met 580 euro.

Nu de zomer nadert, hebben de huurprijzen voor vakantieverblijven volgens het recentste rapport van het waarderingsbedrijf Tecnitas gemiddeld een stijging van 3,75% doorgemaakt in het afgelopen jaar in de belangrijkste strandzones van Spanje. In geld uitgedrukt zal het huren van een woning aan de Spaanse kusten gedurende een week 40 euro meer kosten dan vorig jaar. Deze prijsstijging is echter aanzienlijk minder dan die van de zomer van 2022, toen de huurprijzen met een flinke 9,8% toenamen, wat leidde tot een stijging van 90 euro per week.

We hebben gekeken naar de duurste kusthoofdsteden waar je een appartement kunt huren deze zomer. Het spectrum van mogelijkheden is breed, en er zijn volop kansen om een geschikte huurwoning te vinden voor diegenen met een ruim budget, verspreid over diverse locaties. Het prijzigste is Marbella, specifiek in Puerto Banús, waar het wekelijkse huurtarief voor een gemiddeld appartement van 100 vierkante meter rond de 3.000 euro ligt. Echter, in de stedelijke kern, bij de jachthaven of in Fontanilla, kun je accommodaties huren voor ongeveer een derde minder (1.900 euro) met een vergelijkbare grootte. In Cadiz, bij La Marina de Sotogrande of in de haven van Santa Maria, overschrijden de kosten voor een vakantiewoning doorgaans de 1.500 euro per week.

Reis je naar het noorden, richting Galicië, dan betaal je deze zomer 2.900 euro per week voor het huren van een 80 vierkante meter woning in Illa a Toxa (Pontevedra). In vergelijking, een appartement van gemiddeld 110 vierkante meter direct aan de kust in Sanxenxo zou je 2.200 euro kosten. In Cantabrië, waar de prijzen redelijk stabiel zijn met milde stijgingen of lichte dalingen over de laatste jaren, kunnen vakantiewoningen aan het Portio strand (Liencres) tot 3.000 euro bereiken voor een oppervlakte van 200 vierkante meter.

De Balearen zijn zeker niet goedkoper. In Santanyi, Portocolom, zou je ongeveer 3.000 euro per week kwijt zijn om een villa van 250 vierkante meter te huren. In Pollensa kun je daarentegen misschien een soortgelijke woning vinden voor 200 euro minder. Aan de andere kant, in de haven van Ibiza, zou je voor een huurwoning van 100 vierkante meter rond de 2.900 euro per week moeten betalen.

In Catalonië betaal je in de mondaine kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona al snel 1.650 euro voor een appartement in het centrum of aan de kust. In Benidorm wordt gesproken over een huurbedrag van 1.450 euro voor een appartement op de eerste tot en met de derde lijn vanaf het strand. In Águilas in de Murcia regio schrijft men over 1.050 euro voor een appartement aan de Paseo de las Delicias.

Ga naar de inhoud