skip to Main Content

Madrid heeft eigen Walk of Fame gekregen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Madrileense versie van de Walk of Fame heet ‘La Calle De Las Estrellas’ en werd plechtig ingehuldigd door onder meer Penelope Cruz, Javier Bardem en filmregisseur Pedro Almodóvar.

Spanje’s bekendste en meest gewaardeerde filmpersoonlijkheden waren bij de vijfentwintig Spaanse genodigden die een ster kregen op deze Walk of Fame, die gecreëerd werd ter ere van de 25ste verjaardag van de Spaanse filmacademie. De straat heette daarvoor de Calle Martín de los Heros en ligt in het centrum van Madrid, niet toevallig in de buurt waar de meeste bioscopen liggen.

Net als op de Hollywoodversie worden er granieten, marmeren en stalen plaatjes ingelegd, waarop een ster staat met de naam van de beroemdheid. Het is de bedoeling dat de Calle De Las Estrellas elk jaar twee nieuwe sterren zal krijgen.

Ook de regisseurs Pedro Almodovar en Alejandro Amenabar waren van de partij. ‘Ik heb prachtige herinneringen aan de deze buurt, ik heb hier mijn eerste handtekening gegeven’, aldus deze laatste. Voor Penelope Cruz is het al haar tweede ster dit jaar, nadat ze er in april een kreeg op de Hollywood Walk of Fame.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend