skip to Main Content
Spaanse president Rajoy hoopt op een andere regering in Griekenland

Spaanse president Rajoy hoopt op een andere regering in Griekenland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoytsipras1MADRID – Voor het eerst heeft een Europese regeringsleider zich openlijk uitgesproken voor een regeringswissel in Griekenland. De primeur heeft de Spaanse president Mariano Rajoy op naam staan. Rajoy zei dit tijdens een radio interview. Rajoy is gebaat bij een regeringswissel in Griekenland want zo kan hij aangegeven dat hetzelfde zou kunnen gebeuren in Spanje als men voor Podemos kiest bij de komende nationale verkiezingen in het land.

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft de Griekse kiezers opgeroepen om het voorstel van de internationale kredietverleners zondag te steunen tijdens het geplande referendum. Kiezen de Grieken voor JA dan kan men gaan onderhandelen met een andere regering. “Als het referendum plaatsvindt en indien (de Griekse premier Alexis) Tsipras verliest, dan zal dat een goede zaak zijn voor Griekenland, want dan hebben de Grieken gezegd dat ze in de eurozone willen blijven en kunnen we onderhandelen met een andere regering”, zo verklaarde Rajoy in het radio-interview. In het andere scenario rest de Grieken geen andere optie dan de eurozone te verlaten, aldus de conservatieve president.

De Spaanse regering is niet de enige in Europa die beducht is voor de alternatieve koers die de radicaal linkse regeringspartij Syriza in Griekenland heeft gekozen maar het is de eerste keer dat een regeringsleider zich zo openlijk uitspreekt voor een regeringswissel in Athene. In Spanje vinden eind dit jaar verkiezingen plaats en Rajoy wordt in eigen land geconfronteerd met de opmars van Podemos, een bondgenoot van Syriza – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken