skip to Main Content
Verenigde Staten telt meer Spaans sprekenden dan Spanje zelf

Verenigde Staten telt meer Spaans sprekenden dan Spanje zelf

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

espanol1MADRID – Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Spaanse taal dat er in de Verenigde Staten meer mensen wonen die Spaans spreken dan in Spanje zelf. Noord Amerika is daarmee het op één na grootste Spaans sprekende land ter wereld geworden. Alleen in Mexico wonen meer Spaans sprekende inwoners.

41 miljoen inwoners van de Verenigde Staten hebben Spaans als moedertaal en nog eens 11,5 miljoen inwoners zijn tweetalig. Die laatste groep bestaat vooral uit kinderen van Spaans sprekende immigranten, schrijft The Guardian op basis van een onderzoek van Instituto Cervantes. Het merendeel van de Spaanssprekende Amerikanen woont in New Mexico, gevolgd door California en Texas.

In de Verenigde Staten spreken dus 52,5 miljoen inwoners Spaans terwijl dat in Spanje zelf 46 miljoen is. Na Amerika komt Colombia met 48 miljoen Spaans sprekenden en dan Spanje met 46 miljoen inwoners die de Spaanse taal spreken. Helemaal boven aan de lijst staat Mexico met maar liefst 112 miljoen Spaans sprekende inwoners – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken