skip to Main Content

Vicente del Bosque stapt op als bondscoach van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

delbosque1aVOETBAL – Vicente del Bosque heeft aangegeven dat hij opstapt als bondscoach van het nationale Spaanse elftal en plaats maakt voor een vervanger. Officieel wordt het nieuws pas 14 juli bekend gemaakt door de Spaanse voetbalbond, de dag waarop men waarschijnlijk ook een nieuwe bondscoach zal aankondigen. Volgens del Bosque heeft zijn beslissing niets te maken met de teleurstellende resultaten tijdens het huidige EK maar was die beslissing eigenlijk al eerder genomen.

Voor de 65-jarige bondscoach Vicente del Bosque zit zijn voetbaltijdperk erop en maakt hij de weg vrij voor een andere bondscoach die het nationale elftal weer op het spoor moet krijgen. Vicente zou een dag na de nederlaag tegen Italië al tegen de bondsvoorzitter Angel Maria Villar Llona gezegd hebben te willen stoppen. Toch zal de trainer nog tot 31 juli op zijn stek blijven zitten waarna een andere trainer het werk overneemt en het team zal klaarstomen voor het WK 2018 in Rusland.

Een van de meest genoemde namen als opvolger is Joaquin Caparros die in Spanje vele clubs trainde waaronder Sevilla, Deportivo la Coruña en Athletic Bilbao.

Als bondscoach heeft Vicente del Bosque Spanje naar de WK titel geholpen in 2010 en twee jaar later in 2012 ook voor de tweede keer op rij de EK titel. Daarna ging het echter bergafwaarts met het nationale team en werd Spanje tijdens het WK in Brazilië tamelijk snel uit het toernooi gespeeld en kwam Spanje bij het huidige EK ook niet verder dan de achtste finales. Del Bosque was trainer van Spanje nadat zijn voorloper Luis Aragonés het team in 2008 de eerste EK titel bezorgde en daarna opstapte – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken