Na Ibiza is het nu ook mogelijk om met de ferry vanuit Gandía (Valencia) naar Formentera te varen

Na Ibiza is het nu ook mogelijk om met de ferry vanuit Gandía (Valencia) naar Formentera te varen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In april van dit jaar startte Trasmediterranea een proef met extra snelle ferry verbindingen tussen de haven van Gandia en de haven van Ibiza. Dat bleek een succes te zijn tijdens de Semana Santa (Pasen) waarna men besloot deze dienst ook gedurende de zomer te blijven aanbieden. Vanaf deze zaterdag is het echter ook mogelijk om met de ferry vanuit Gandía naar het eiland Formentera te varen.

Vanaf 59 euro per persoon en traject vanuit de haven van Gandía naar het eiland Formentera is nu vanaf 1 juli mogelijk. De ferry Almudaina Dos van de maatschappij Trasmediterranea zal wekelijks het rondje Gandía – Sant Antoni (Ibiza) – La Savina (Formentera) – Gandía gaan varen. De route naar het rustige eiland Formentera verloopt dus altijd via de haven van Ibiza. De retour echter vanuit de haven van la Savina op Formentera gaat direct naar de haven van Gandía, dus zonder tussenstop op Ibiza.

In april startte Trasmediterranea met een testroute tussen Gandía en Ibiza waarna dit vanwege het succes definitief werd ingevoerd op 16 juni dit jaar. In slechts 2 uur en 30 minuten staat men in Ibiza stad waarbij er dagelijks verbindingen zijn tussen het eiland Ibiza en het vasteland van Spanje in de haven van Gandía. Deze route zal tot 10 september actief zijn.

Terwijl er elke dag vanuit Gandía naar Ibiza gevaren kan worden met de ferry, kan dat alleen op de zaterdag naar Formentera. Voorlopig zijn er geen verbindingen tussen Gandía-Ibiza-Formentera op doordeweekse dagen en dus alleen in het weekend.

Aan boord van de extra snelle veerboot Almudaina Dos ferry is plaats voor 740 personen en 140 voertuigen. Honden mogen ook mee aan boord tegen een bijbetaling van ongeveer 25 euro voor een retourtje. Naar Ibiza kan dus elke dag gevaren worden maar naar Formentera alleen op de zaterdagen. Kijk op de website van Trasmediterranea voor de actuele prijzen, mogelijkheden en meer informatie.

Voor Gandia is het een hele aanwinst dat er een goede regelmatige ferryverbinding komt tussen de haven en Ibiza en Formentera. Het is de eerste keer dat er een route wordt gestart tussen het Valenciaanse vasteland bij Gandia en de twee Balearen eilanden, in dit geval dus Ibiza, het eiland wat geografisch het dichtst bij gelegen is, en Formentera, iets verder weg maar nog steeds dichtbij genoeg. Verbindingen naar de veel verder weg gelegen eilanden Mallorca en Menorca zijn van de baan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.