skip to Main Content
Na Ibiza is het nu ook mogelijk om met de ferry vanuit Gandía (Valencia) naar Formentera te varen

Na Ibiza is het nu ook mogelijk om met de ferry vanuit Gandía (Valencia) naar Formentera te varen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In april van dit jaar startte Trasmediterranea een proef met extra snelle ferry verbindingen tussen de haven van Gandia en de haven van Ibiza. Dat bleek een succes te zijn tijdens de Semana Santa (Pasen) waarna men besloot deze dienst ook gedurende de zomer te blijven aanbieden. Vanaf deze zaterdag is het echter ook mogelijk om met de ferry vanuit Gandía naar het eiland Formentera te varen.

Vanaf 59 euro per persoon en traject vanuit de haven van Gandía naar het eiland Formentera is nu vanaf 1 juli mogelijk. De ferry Almudaina Dos van de maatschappij Trasmediterranea zal wekelijks het rondje Gandía – Sant Antoni (Ibiza) – La Savina (Formentera) – Gandía gaan varen. De route naar het rustige eiland Formentera verloopt dus altijd via de haven van Ibiza. De retour echter vanuit de haven van la Savina op Formentera gaat direct naar de haven van Gandía, dus zonder tussenstop op Ibiza.

In april startte Trasmediterranea met een testroute tussen Gandía en Ibiza waarna dit vanwege het succes definitief werd ingevoerd op 16 juni dit jaar. In slechts 2 uur en 30 minuten staat men in Ibiza stad waarbij er dagelijks verbindingen zijn tussen het eiland Ibiza en het vasteland van Spanje in de haven van Gandía. Deze route zal tot 10 september actief zijn.

Terwijl er elke dag vanuit Gandía naar Ibiza gevaren kan worden met de ferry, kan dat alleen op de zaterdag naar Formentera. Voorlopig zijn er geen verbindingen tussen Gandía-Ibiza-Formentera op doordeweekse dagen en dus alleen in het weekend.

Aan boord van de extra snelle veerboot Almudaina Dos ferry is plaats voor 740 personen en 140 voertuigen. Honden mogen ook mee aan boord tegen een bijbetaling van ongeveer 25 euro voor een retourtje. Naar Ibiza kan dus elke dag gevaren worden maar naar Formentera alleen op de zaterdagen. Kijk op de website van Trasmediterranea voor de actuele prijzen, mogelijkheden en meer informatie.

Voor Gandia is het een hele aanwinst dat er een goede regelmatige ferryverbinding komt tussen de haven en Ibiza en Formentera. Het is de eerste keer dat er een route wordt gestart tussen het Valenciaanse vasteland bij Gandia en de twee Balearen eilanden, in dit geval dus Ibiza, het eiland wat geografisch het dichtst bij gelegen is, en Formentera, iets verder weg maar nog steeds dichtbij genoeg. Verbindingen naar de veel verder weg gelegen eilanden Mallorca en Menorca zijn van de baan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. ja lezen en begrijpen kan ik niet en ken alleen maar Ibiza
  heb de hele wereld rondgereisd en je moest eens weten waar ik overal gewoond heb, alleszins geen 20 jaar op dezelfde plaats en u “bijdragen” tja boffen doe geen zeer zeker
  wat betreft schoonheid in de wereld, u weet niet over wat u praat, sukkel, als je ook maar een tiende zou gezien hebben van wat ik gezien heb zou je jaren kunnen vertellen maar dat zal u nu niet meer lukken he, ja enkel over Formentera : geweldig
  in welk bos woon je nu?
  als jij mag ik zeker

 2. is Formentera ook niet goed? je kan er goed uitrusten, het is er heel kalm en dat kan ook eens deugd doen ipv de drukte op te zoeken en als je denkt dat je er niets kan beleven sla je hier de bal mis, je kan er o.a. snorkelen en duiken en je ziet wel 40 a 50 meter diep, onwaarschijnlijk voor een duikliefhebber
  je kan er ook nog andere dingen beleven maar dit moet je maar raden, raadsels zijn er om opgelost te worden en jij kan niet weten wat er te beleven is want je bent er nog nooit geweest, en denk dat je zelfs nog nooit uit u dorpke bent geweest tis altijd hetzelfde met u, waarom lees je nog de artikels? lees nen boek en vroeg in bedje

  1. Late reactie. U kunt blijkbaar niet lezen, en mijn bijdragen alhier begrijpt U al helemaal niet. Ik heb ruim 20 jaar op Formentera midden in de natuur gewoond, maar ben er een beetje weggevlucht toen ook daar het massatoerisme toesloeg en de vrije natuur steeds meer ingeperkt werd. Daarom vraag ik: wat zoeken mensen nu nog op Formentera? Nouja, als je alleen Ibiza kent, kun je nog altijd genieten van wat er nog van de schoonheid rest.

 3. Je houdt de vooruitvaart niet tegen, maar wat al die mensen op Formentera zoeken is mij een raadsel. Het raadsel van de slangen, zal ik maar zeggen.

 4. En dat laatste had ik al voorspeld bij een eerder artikel hierover in april.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken