Stuwmeren Spanje na hittegolf voor 57,5 procent gevuld

Stuwmeren Spanje na hittegolf voor 57,5 procent gevuld
Beeld: Archieffoto

Stuwmeren Spanje na hittegolf voor 57,5 procent gevuld

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nu de temperaturen lager gaan worden en het weer aangenamer zal worden wat betreft de temperaturen hopen veel inwoners van Spanje ook op een beetje regen. Dat is op veel plaatsen ook wel nodig, niet alleen voor de landbouw maar ook om de stuwmeren te vullen. Deze stuwmeren zorgen voor de waterhuishouding in de Spaanse steden maar op dit moment zijn alle ‘embalses’ voor 57% gevuld.

Als het niet regent deze zomer dan zal het een ernstige situatie worden in de herfst van dit jaar wat betreft de waterhuishouding . De lente was droger dan normaal en de hittegolf met extreem hoge temperaturen heeft ook gezorgd voor steeds leger wordende stuwmeren. Volgens de website embalses.net zijn alle stuwmeren samen gevuld voor 57,52% met 32251 hm3 water wat 1% minder is dan vorig jaar.

Als we per autonome regio kijken dan zijn er grote verschillen te zien tussen het ‘natte’ noorden en noordwesten en het midden van Spanje en langs de Middellandse Zeekust. De stuwmeren in de regio Murcia zijn voor slechts 23,65% gevuld terwijl dat in de regio Castilla-La Mancha 35,98% is en in de regio Valencia 37,64%.

In de regio Extremadura is dat percentage 51,66% gevolgd door Andalusië met 52,21%, de regio Castilla y León met 63,45% en de regio Madrid met 66,42%.

De beste resultaten zijn te vinden in Cantabrië met 93,35%, Asturië met 90,08%, Baskenland met 81,35%, Catalonië met 81,64%, Galicië met 78,79%, Navarra met 78,99%, La Rioja met 78,78% en Aragón met 76,05%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.