Wat is de toename van de bevolking in de Marina Alta regio tijdens de zomer

Wat is de toename van de bevolking in de Marina Alta regio tijdens de zomer
Beeld: Archieffoto

ALICANTE – Als je woont in een toeristische regio in Spanje dan weet je inmiddels wel dat er maanden zijn dat het heerlijk rustig is en het dorp of stad ‘van de inwoners is’. Maar er zijn ook maanden die zo druk zijn dat het aantal (tijdelijke) inwoners enorm toeneemt. Een onderzoek wat betreft de dorpen in de Marina Alta regio in de provincie Alicante laat de percentages en aantallen zien.

Het Observatori Marina Alta laat zien dat in deze streek van de Provincie Alicante waar ongeveer 170.000 mensen wonen dit aantal gedurende toeristische periodes met gemak stijgt naar bijna 800.000 inwoners. Zo ziet de stad Calpe de bevolking 8 keer groeien terwijl dat in Dénia 5,3 keer is en in Xàbia 4,3 keer.

Het gaat bij dit onderzoek om cijfers van het jaar 2017 waarin bekend was dat er in de Marina Alta 169.327 personen als inwoner ingeschreven stonden terwijl deze bevolking opliep tot 785.641 tijdens de toeristische maanden, dat is dus 4,6 keer meer.

Het aantal inwoners in de kustplaats Calpe stijgt het meest tijdens de zomermaanden van de 20.804 ingeschreven bewoners naar 167.707 inwoners/bezoekers, een stijging van 706% en 8 keer meer inwoners.

Dénia staat op de tweede plaats met 41.568 inwoners en een stijging van 431% naar 220.841 inwoners/bezoekers tijdens de zomermaanden, 5,3 keer meer dus. Xabia staat als derde op de lijst met een bevolking van 27.060 inwoners en een stijging van 331% naar 116.614 inwoners/bezoekers, 4,3 keer meer.

De grootste toename is echter in Vall d’Alcalá (niet aan de kust gelegen) waar 168 mensen wonen en dit toeneemt met 1.562 naar 2.793 inwoners/bezoekers. Dat is maar liefst een variatie van 1.562% met een stijging van 16 keer meer mensen. Dat is mede te danken aan de toeristische slaapplaatsen en de camping die er te vinden zijn.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik mis een grote speler in dit overzicht: Benidorm!

Ken je aardrijkskunde, Benidorm. Is geen Marina Alta

‘k Heb nogal wat twijfels bij dit verhaal! Die bezoerkers zijn er uiteraard niet allemaal op hetzelfde moment en al evenmin gedurende de ganse zomer. Stellen dat de bevolking van Calpe gedurende de zomermaanden 8X groter wordt is dan ook een ietsiepitsie overdreven, toch ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.