Wat is de toename van de bevolking in de Marina Alta regio tijdens de zomer

Wat is de toename van de bevolking in de Marina Alta regio tijdens de zomer
Beeld: Archieffoto

Wat is de toename van de bevolking in de Marina Alta regio tijdens de zomer

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als je woont in een toeristische regio in Spanje dan weet je inmiddels wel dat er maanden zijn dat het heerlijk rustig is en het dorp of stad ‘van de inwoners is’. Maar er zijn ook maanden die zo druk zijn dat het aantal (tijdelijke) inwoners enorm toeneemt. Een onderzoek wat betreft de dorpen in de Marina Alta regio in de provincie Alicante laat de percentages en aantallen zien.

Het Observatori Marina Alta laat zien dat in deze streek van de Provincie Alicante waar ongeveer 170.000 mensen wonen dit aantal gedurende toeristische periodes met gemak stijgt naar bijna 800.000 inwoners. Zo ziet de stad Calpe de bevolking 8 keer groeien terwijl dat in Dénia 5,3 keer is en in Xàbia 4,3 keer.

Het gaat bij dit onderzoek om cijfers van het jaar 2017 waarin bekend was dat er in de Marina Alta 169.327 personen als inwoner ingeschreven stonden terwijl deze bevolking opliep tot 785.641 tijdens de toeristische maanden, dat is dus 4,6 keer meer.

Het aantal inwoners in de kustplaats Calpe stijgt het meest tijdens de zomermaanden van de 20.804 ingeschreven bewoners naar 167.707 inwoners/bezoekers, een stijging van 706% en 8 keer meer inwoners.

Dénia staat op de tweede plaats met 41.568 inwoners en een stijging van 431% naar 220.841 inwoners/bezoekers tijdens de zomermaanden, 5,3 keer meer dus. Xabia staat als derde op de lijst met een bevolking van 27.060 inwoners en een stijging van 331% naar 116.614 inwoners/bezoekers, 4,3 keer meer.

De grootste toename is echter in Vall d’Alcalá (niet aan de kust gelegen) waar 168 mensen wonen en dit toeneemt met 1.562 naar 2.793 inwoners/bezoekers. Dat is maar liefst een variatie van 1.562% met een stijging van 16 keer meer mensen. Dat is mede te danken aan de toeristische slaapplaatsen en de camping die er te vinden zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.