118 studenten uit ‘Hotel Covid’ op Mallorca na uitspraak rechter met de ferry naar Valencia vertrokken

170 studenten uit ‘Hotel Covid’ op Mallorca na uitspraak rechter met de ferry naar Valencia vertrokken
Beeld: Balearia

118 studenten uit ‘Hotel Covid’ op Mallorca na uitspraak rechter met de ferry naar Valencia vertrokken

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Van de meer dan 249 studenten die voor een eindexamen vakantie naar Mallorca waren gekomen en na een mega-corona-brandhaard in quarantaine werden geplaatst in een speciaal ‘Hotel Covid’, mogen 170 van hen na een gerechtelijke uitspraak het eiland verlaten. Ondertussen blijft het aantal positief op corona geteste studenten in Spanje stijgen en is dat inmiddels al meer dan 1.800 geworden en zijn er meer dan 6.000 personen in quarantaine geplaatst.

Een rechter oordeelde op woensdag dat de studenten die in het Palma Bellver hotel werden geïsoleerd en niet positief op corona waren getest, het hotel en het eiland Mallorca mochten verlaten. 74 andere studenten die wel positief zijn getest op corona moeten nog in quarantaine blijven. 12 studenten zijn naar ziekenhuizen gebracht omdat hun gezondheid achteruit is gegaan terwijl in Elche een 18-jarige student op de intensive care is opgenomen.

Donderdagmorgen vertrokken de 118 studenten (45 kozen ervoor in het hotel te blijven) in bussen naar de haven van Palma om daar aan boord te gaan van de Baleària ferry ‘Sicilia’ om later te vertrekken richting de haven van Valencia. Deze studenten worden geïsoleerd en onder begeleiding van politie en medische verzorging vervoerd om ervoor te zorgen dat ze niet in aanraking komen met andere passagiers en bemanningsleden.

De ferry is donderdagmorgen rond 10 uur uit de haven van Palma vertrokken en zal ongeveer 7 uur doen over een traject van 268,5 km om rond 17 uur in de haven van Valencia aan te komen. Na aankomst en een nieuwe PCR-test in de haven van Valencia worden de studenten naar hun autonome regio’s Andalusië, Madrid, Baskenland en Galicië vervoerd, iets wat georganiseerd wordt door de regionale overheden. 

UPDATE: Nadat de ferry in de haven van Valencia was aangekomen, werden de 118 studenten opnieuw op corona getest. 14 van hen werden positief getest.

Eenmaal terug in hun eigen autonome regio’s moeten de regionale overheden ervoor zorgen dat de jongeren hun quarantaineplicht van 10 dagen voltooien om daarna opnieuw getest te worden op corona.

De eindexamen vakanties van Spaanse jongeren op o.a. Mallorca hebben ervoor gezorgd dat er in heel Spanje inmiddels meer dan 6.000 personen in quarantaine moeten blijven vanwege contact met besmette studenten waarvan er inmiddels 1.800 geregistreerd zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.