Steeds meer Spaanse jongeren raken besmet met het coronavirus

Steeds meer Spaanse jongeren raken besmet met het coronavirus
Beeld: 123rf

Steeds meer Spaanse jongeren raken besmet met het coronavirus

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was deels te verwachten natuurlijk, minder strenge corona-maatregelen, meer vrijheden, minder respect voor de regels en oudere leeftijdsgroepen die gevaccineerd worden terwijl de jongeren in Spanje nog geen corona-vaccins hebben gekregen. De macro-corona-uitbraak tijdens de eindexamens vakanties op Mallorca maar ook in Catalonië en Tenerife laat zien dat deze groep inwoners op dit moment erg kwetsbaar is.

De corona-incidentie in Spanje is over het algemeen weer aan het stijgen en is weer boven de 117 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen gekomen terwijl deze juist de weken daarvoor was gezakt naar circa 90 per 100.000 inwoners. Maar de evolutie van de corona-incidentie is niet helemaal hetzelfde als gekeken wordt naar de leeftijdsgroepen.

De hoogste corona-incidentie is te vinden in de groep 20-29 jaar met 293,33 gevolgd door de groep 12-19 jaar met 287,84 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen. Deze twee groepen worden gevolgd door de groep 30-39 jaar met 154,07, de groep 40-49 jaar met 106,06 en jonger dan 11 jaar met 80,30 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen (cijfers van 30 juni).

De laagste corona-incidentie is te vinden bij de leeftijdsgroepen die al helemaal gevaccineerd zijn of waar de vaccinatie voorspoedig verloopt. Zo is er een corona-incidentie van 22,37 bij de 80-plussers, 17,85 in de groep 70-79 jaar, 43,04 in de groep 60-69 jaar en 51,88 in de groep 50-59 jaar.

Er raken weliswaar steeds meer jongeren besmet met het coronavirus en er zijn gevallen bekend van ziekenhuisopname en zelfs opname op de intensive care maar het aantal corona-doden is niet gestegen door de hogere corona-incidentie en aantal besmettingen onder de jongeren in Spanje.

Het gevaar van met corona besmette jongeren is echter dat zij hun ouders die wellicht nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn kunnen besmetten en daar maakt het Ministerie van Volksgezondheid zich zorgen om. Daarom wil men zo snel mogelijk meer jongeren vaccineren maar dat hangt helemaal af van het aantal beschikbare vaccins en de voortgang van vaccinatie in de autonome regio’s die niet helemaal gelijk op gaat in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.