Regel je reisverzekering voor een vakantie naar Spanje

Regel je reisverzekering voor een vakantie naar Spanje
Beeld: via canva.com

Regel je reisverzekering voor een vakantie naar Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Heb je onlangs een vakantie naar Spanje geboekt? In dat geval is het verstandig je reisverzekering nog eens na te lopen. Heb je helemaal geen reisverzekering? Sluit deze in dat geval af. Het kan je veel financieel leed besparen, als er bijvoorbeeld bezittingen worden gestolen tijdens je vakantie. Je maakt het afsluiten van een reisverzekering passend bij jouw reis naar Spanje makkelijker, door een online tool te gebruiken voor het vergelijken van de verschillende opties. Naast een reisverzekering komt ook een annuleringsverzekering mogelijk van pas. Dit is onder meer afhankelijk van de duur tot het vertrek naar je vakantiebestemming. 

Verschillende opties bij het afsluiten van een reisverzekering 

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je in de basis twee mogelijkheden: een reisverzekering die doorloopt na je vakantie en een kortlopende verzekering, waarvan de duur gelijk is aan de tijd die je op vakantie bent. Het is onder meer afhankelijk van het aantal weken wat je jaarlijks op vakantie gaat, welke van beide verzekeringen de meest voordelige keuze voor je is. Verblijf je gemiddeld zo’n drie tot vier weken in het buitenland? Kies in dat geval voor een doorlopende reisverzekering. Bij een eenmalige vakantie van een of twee weken kan een kortlopende reisverzekering volstaan. 

Nut van het vergelijken van reisverzekeringen 

Zoals eerder genoemd werd, maakt een online tool het vergelijken van verschillende reisverzekeringen heel eenvoudig. Bekijk welke reisverzekering de beste dekking biedt, tegen de scherpste premie. Een van de factoren om rekening mee te houden is de maximale waarde van gestolen of verloren bezittingen die nog vergoed worden door de verzekeraar. Zeker op het gebied van elektronica kan dit sterk verschillen per verzekeraar. 

Aanvullende dekking voor een reisverzekering 

Naast de standaard reisverzekering kun je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. De eerder aangehaalde annuleringsverzekering is hier een voorbeeld van. Mocht de reis naar Spanje onverhoopt niet door kunnen gaan, dan zullen de kosten in sommige gevallen vergoed worden. In de polis van een annuleringsverzekering vind je de exacte voorwaarden; lang niet altijd worden de kosten vergoed bij annulering. 

Ook kun je denken aan een aanvullende verzekering voor extreme sporten. Het afsluiten hiervan is onder meer noodzakelijk, wanneer je voornemens bent om te gaan snowboarden of skiën op vakantie. Ook bij een klimvakantie of bijvoorbeeld een vakantie op de fiets, kan het afsluiten van deze aanvullende verzekering noodzakelijk zijn om verzekerd te zijn van voldoende dekking. 

Ga naar de inhoud