skip to Main Content
Zo’n 200 gasten geëvacueerd van camping in l’Alfas del Pi vanwege uitslaande brand

Zo’n 200 gasten geëvacueerd van camping in l’Alfas del Pi vanwege uitslaande brand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

excalibur1ALICANTE – De brandweer, politie en personeel hebben gezamenlijk zo’n 200 mensen geëvacueerd die op de camping Excalibur aanwezig waren op het moment dat er vlak bij de ingang van de camping een brand werd gesignaleerd. De mensen moesten uit voorzorg en vanwege eventueel overslaand brandgevaar snel weg zodat de brandweer hun werk kon doen.

Het vuur ontstond bij de ingang van de drukke camping Excalibur in de badplaats l’Alfas del Pi aan de Costa Blanca. De politieagenten, brandweer en campingpersoneel werkten samen om bijna 200 aanwezige gasten te evacueren. De ontruimingsactie verliep volgens de lokale media snel en zonder problemen al moest het ambulancepersoneel wel een brandweerman, die aan zijn hand gewond raakte en een gast, die was gevallen, behandelen.

De brand werd rond 13.40 uur gesignaleerd nadat een elektrische fout een van de koelingstorens bij de ingang van de camping in lichterlaaie zette. Bij de ontruiming raakte niemand gewond (buiten de brandweerman en een gast) en werd er ook geen enkele tent of caravan beschadigd door de brand. Op de camping waren buiten Spanjaarden ook Nederlanders, Belgen, Duitsers en Britten aanwezig.

Zo rond 15.30 uur had de brandweer het vuur geblust en konden de gasten weer terugkeren naar hun caravans of tenten. Het gevaar was voorbij maar de schrik zal er toch even goed in – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken