skip to Main Content
Een van de beste hondenstranden van Spanje is het Playa de Aguamarga in Alicante

Een van de beste hondenstranden van Spanje is het Playa de Aguamarga in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hondenstrand3aALICANTE – Het Playa de Aguamarga in Alicante is volgens velen wellicht een van de beste hondenstranden van heel Spanje, niet alleen vanwege de uitstekende kwaliteit van het strand maar ook vanwege de voorzieningen. Hieronder bevinden zich een Chiringuito (strandbar) met zelfs producten en voorzieningen voor honden, douches, speciale plaatsen waar de hond kan zonnen en nog veel meer.

Alicante wil ook meedoen met de trend van hondenstranden en dus heeft men het Playa de Aguamarga benoemt tot “Doggy-Beach”. Dit strand in Alicante is wellicht een van de beste stranden die voor honden gerealiseerd zijn met alle nodige voorzieningen. Het strand zelf is speciaal afgezet zodat de honden niet weg kunnen rennen (behalve de zee in) en is ongeveer 250 meter breed waarmee het zeker niet het breedste strand van Spanje is waar honden mogen komen.

De Speciale strandbar of in het Spaans “Chiringuito” is er niet alleen voor de eigenaren van de huisdieren maar ook voor de honden met speciale dranken en menu’s voor de vierpotige vrienden. Er zijn daarnaast strandbedden (voor mens en dier) en parasols te huur voor elk 3,50 euro per dag, speciale waterpalen voor drinkwater en afspoelen van de voeten en honden en een gratis parkeerplaats direct bij het strand.

Het strand heeft daarnaast een speciaal afgezet stuk waar de honden hun behoeftes kunnen doen (de zogenaamde Pipican) met meer dan voldoende afvalballen om de uitwerpselen van de honden in te doen. Daarnaast wordt het strand drie maal per dag schoongemaakt en zijn er gratis poepzakjes te vinden voor die hondeneigenaren die hun eigen zakjes “vergeten”.

Al met al weer een goede aanvulling bij de immer groeiende lijst van speciale hondenstranden in Spanje. Bekijk de kaart hieronder om te zien of bij jou in de buurt ook een hondenstrand te vinden is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by