skip to Main Content
Ryanair vliegtuig in Barcelona geëvacueerd vanwege brandende smartphone
La Vanguardia

Ryanair vliegtuig in Barcelona geëvacueerd vanwege brandende smartphone

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair vliegtuig in Barcelona geëvacueerd vanwege brandende smartphone

La Vanguardia

BARCELONA – Het cabinepersoneel van een Ryanair vliegtuig heeft alle aanwezige passagiers op de vlucht Barcelona-Ibiza via de nooduitgangen moeten evacueren vanwege een brand en rookontwikkeling aan boord. Het voorval deed zich voor nog voordat het vliegtuig de taxibaan had verlaten.

De oorzaak van de brand is een smartphone die oververhit raakte en in brand vloog bij het opladen via een externe batterij. De aanwezige passagiers die net aan boord waren gegaan en het aanwezige cabinepersoneel ontdekten een rookontwikkeling en aarzelden geen moment om het vliegtuig via de nooduitgangen te verlaten.

Dit alles deed zich gelukkig nog voor toen het vliegtuig op de taxibaan stond en dus nog niet in de lucht was. De piloten hadden echter wel al toestemming gekregen om Barcelona te verlaten en naar Ibiza te vliegen terwijl het cabinepersoneel zich voorbereide op vertrek.

Volgens de krant La Vanguardia en een persbericht van Ryanair was de smartphone verbonden met een externe batterij en zaten deze in de handbagage die in het kofferrek lag. Blijkbaar hoorde deze koffer bij een passagier uit Nieuw Zeeland die op weg was voor een vakantie naar Ibiza.

De brandweer werd erbij gehaald en ook diverse ambulances omdat enkele passagiers lichte brand- en schaafwonden hebben opgelopen vanwege het verlaten van het vliegtuig via de glijkussens die via de nooduitgangen werden geactiveerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Mee eens Leo. Ik verwacht een Samsung want van dit merk brand alles zo’n beetje, te beginnen met de branders voor de PC. Kennelijk wat al te letterlijk opgenomen door Samsung! Ook de zg. Horizon box die ik via Ziggo in NL in mijn bezit heb, wordt bloedheet. Opletten geblazen dus.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken