Zomerse “taró” mist in Málaga

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Zomerse “taró” mist in Málaga

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De stad Málaga had woensdagochtend opnieuw te maken met een dikke mist ook wel “bruma” of “niebla de taró” genoemd. Het is een weerfenomeen wat voor de inwoners van de stad en omgeving niet meer als een verrassing komt gedurende de zomermaanden maar menig toerist zal wel even raar hebben opgekeken.

Vroege vogels die naar een van de stranden gingen deze woensdagmorgen werden verrast met een dikke laag mist. Deze wordt in Málaga en omgeving ook wel “bruma” genoemd of “niebla de taró”. Deze wordt normaal gesproken gevormd door de hoge luchtvochtigheid in de ochtend die gemengd wordt met de zuidoostelijke wind en het botsen tussen lage en hoge temperaturen.

De “bruma” of “niebla de taró” wordt meestal gevormd als een massa warme lucht opkomt uit Noord Afrika en deze in contact komt met de Alboran zee. De zee heeft een temperatuur van minder dan 25 graden waarbij het onderste deel van de warme lucht in contact komt met de koelere lucht, deze condenseert en er een dichte mist wordt gevormd.

De zeelui noemen deze mist “niebla de taró”, bekend van El Palo tot aan Estepona waarbij de naam afkomstig is van de feniciërs. Aan land kent men dit fenomeen meer als “bruma”. Het speciale weerfenomeen vindt meestal plaats in de ochtenduren en maar zelden in de middag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.