Honderden straatverkopers protesteren tegen politiecontroles in Barcelona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Honderden straatverkopers protesteren tegen politiecontroles in Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Recent heeft er een aardverschuiving plaatsgevonden bij de opnieuw gekozen burgemeester Ada Colau en haar team in de gemeente Barcelona. Na jaren soepel te zijn omgegaan met de duizenden Afrikaanse ’top manta’ straatverkopers heeft men nu extra politie eenheden klaar staan om meer controles uit te voeren. Maar de straatverkopers hebben tegen het politieoptreden geprotesteerd.

Recent heeft men in de gemeente Barcelona besloten harder te gaan optreden tegen de duizenden straatverkopers die elke dag weer stoepen en pleinen bezetten met de kleden en de illegale namaak producten. 

Speciaal voor dat doel heeft men een speciale eenheid van agenten van de Guardia Urbana, Mossos d’Esquadra en Policia Portuària samengesteld die elke dag tussen 9.30 en 22.00 uur de straten van Barcelona ook gaan om de straatverkopers weg te sturen en koopwaar in beslag te nemen.

Maar elke actie heeft een tegenreactie en dus zijn er woensdag honderden Afrikaanse ’top manta’ verkopers bijeengekomen op het Plaça Sant Jaume plein voor het gemeentehuis uit protest tegen het hardere politieoptreden. 

De woordvoerder van de vakbond voor de ambulante verkopers Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes heeft verontwaardigd en verrast gereageerd op de omkeer van de houding van de gemeente Barcelona. De vakbond is van mening dat de straatverkopers onterecht achtervolgt en weggejaagd worden door de politie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.