Honderden straatverkopers protesteren tegen politiecontroles in Barcelona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

BARCELONA – Recent heeft er een aardverschuiving plaatsgevonden bij de opnieuw gekozen burgemeester Ada Colau en haar team in de gemeente Barcelona. Na jaren soepel te zijn omgegaan met de duizenden Afrikaanse ‘top manta’ straatverkopers heeft men nu extra politie eenheden klaar staan om meer controles uit te voeren. Maar de straatverkopers hebben tegen het politieoptreden geprotesteerd.

Recent heeft men in de gemeente Barcelona besloten harder te gaan optreden tegen de duizenden straatverkopers die elke dag weer stoepen en pleinen bezetten met de kleden en de illegale namaak producten. 

Speciaal voor dat doel heeft men een speciale eenheid van agenten van de Guardia Urbana, Mossos d’Esquadra en Policia Portuària samengesteld die elke dag tussen 9.30 en 22.00 uur de straten van Barcelona ook gaan om de straatverkopers weg te sturen en koopwaar in beslag te nemen.

Maar elke actie heeft een tegenreactie en dus zijn er woensdag honderden Afrikaanse ‘top manta’ verkopers bijeengekomen op het Plaça Sant Jaume plein voor het gemeentehuis uit protest tegen het hardere politieoptreden. 

De woordvoerder van de vakbond voor de ambulante verkopers Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes heeft verontwaardigd en verrast gereageerd op de omkeer van de houding van de gemeente Barcelona. De vakbond is van mening dat de straatverkopers onterecht achtervolgt en weggejaagd worden door de politie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

18
Reageer op dit artikel

13 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
brianvanhees@hotmail.com

Werd tijd daar daar tegen word opgetreden, het loopt allemaal uit de hand. Het lijkt wel een vloerkleed zo onderhand wat daar uitgespreid ligt met illegale verkopers!

Ger

Ieder mens wil een mooi leven. Als je op vlucht moet voor het geweld in je eigen leefomgeving en terecht komt in een ander land dan mag je toch hopen op menslievendheid. Als een overheid het dan laat afweten komen deze mensen in een verkeerde opvang terecht en worden gebruikt (misbruikt) voor malafide doeleinden.( Vraag naar problemen en je krijgt ze, zoek naar oplossingen en je vindt ze). Nu zit men er na een gedoogd beleid mee in de maag en wil men een oplossing, veel van deze jonge straatverkopers had men goed een sportbeurs kunnen aanbieden, ze sprinten met… Lees verder »

ceeteewee

Ik ben het niet met u eens. Het toelaten hiervan verstoort de maatschappij. Een moeder met een kind in de kinderwerwagen of een mindervalide met zijn of haar rolstoel wordt de rijbaan opgejaagd, omdat de vrije doorgang door de straatverkopers wordt versperd. En ook is optreden gewenst aan de mensen, met name toeristen, die bij die gasten nog iets kopen ook.

BULL

Eerst zitten ze als een zombie in een rode Rode-Kruis jas op de boot die hen van zee heeft opgepikt. Eenmaal aan land en gesettled laten ze zich van zich horen en gaan ze de dienst uitmaken. Het is een hinder voor de lokale bevolking en winkeliers maar ook voor toeristen. Dus oppakken en terug naar de zandbak.

Leendert Suurbier

Natuurlijk is het de wereld op zijn kop. Deze lui zijn hier illegaal, hebben geen verblijfsvergunning, geen arbeidsoveréénkomst, betalen geen belasting, betalen geen sociale premie, dragen geen BTW af, betalen geen autonomo en handelen in gestolen goederen of illegale kopien. En zij denken dan dat zij recht van demonstratie hebben, een vakbond kunnen activeren en toegang tot openbare gebouwen blokkeren. Iedereen heeft recht op een bestaan, maar voor deze lui geldt, rot op en vertrek zsm naar de andere kant van de Middellandse zee en kom nooit meer terug.

liliane.vervliet@skynet.be

Eindelijk wil men deze uit de hand gelopen toestand terug dringen. Illegalen die protesteren ,een vakbond ? Lees ik dit wel goed ?Deze lui zijn een ramp voor de legale verkopers en ZEER hinderlijk voor de toeristen.

Leendert Suurbier

Natuurlijk is het de wereld op zijn kop. Deze lui zijn hier illegaal, hebben geen verblijfsvergunning, geen arbeidsoveréénkomst, betalen geen belasting, betalen geen sociale premie, dragen geen BTW af, betalen geen autonomo en handelen in gestolen goederen of illegale kopien. En zij denken dan dat zij recht van demonstratie hebben, een vakbond kunnen activeren en toegang tot openbare gebouwen blokkeren. Iedereen heeft recht op een bestaan, maar voor deze lui geldt, rot op en vertrek zsm naar de andere kant van de Middellandse zee en kom nooit meer terug.

Rob

Onterecht achtervolgd en weggejaagd?
Ze zijn notabene illegaal.

paul

men moet niet alleen de individuele illegale verkoper aanpakken maar de mafia die deze illegale verkopers in dienst heeft. De illegale goederen (meestal tassen) moeten ergens vandaan komen en men kan aannemen dat deze niet door de illegale verkoper worden gefinancieerd.

maclaren0@gmail.com

als verkopers eender welke nationaliteit iets opdringen daar heb ik een hekel aan

Willem

Het betreft illegale verkoop wat ten nadele is van de reguliere détailhandel. Dus oppaken en verbieden heeft niets maar dan ook niets met discriminatie en aanverwante zaken te maken. Indien illegaal aanwezig ook gelijk naar hun roets zenden

Anoniem

Dat is niet alleen in Barcelona zo , maar overal in Spanje . De legale verkopers klagen daar terecht over. Bij ons lopen langs de terrassen te leuren of leggen een laken in de wandel gebieden met hun namaak spullen. Kom de politie er pakken ze de 4 punten van het laken en hebben al hun spullen bij elkaar en rennen het strand op . Politie weg zij terug

Anoniem

Ze hebben dit probleem al veel te lang laten aanslepen en nu gaan die illegalen nog demonstreren …ik erger mij aan die Afrikanen die aan overal rondhangen met hun nepproducten

Telleke

Ik was met alles in orde! Nie securidad Social ,verzekering etc… doch kreeg nergens plaats! Villaricos,garrucha,Águilas,Almería enz…. doch stonden er overal te verkopen zonder de nodige bijdragen te betalen en kregen plaats van marktleiders! En ik kwam er niet op! Ja dan geraakt spanje in crisis met al het zwartwerk

Raptor

Tja, Afrikanen controleren lijkt wel op racisme, discriminatie, fascisme, xenofobie, kolonialisme en negrofobie. Dat moeten we niet willen….

Freddy

Kent U de definitie van illegaal ? Spanjaarden worden gewoon weggedrukt. Ik steun deze actie(die al veel te laat komt) volledig.

Robp Bottelier

Raptor heeft het helemaal mis; de autonome bevolking word door gediscrimineerd en bestolen door deze illegale straatverkopers; ga terug naar je roots

legale ondernemer

De legaleverkopers moeten sociale bijdragen afdragen (306 eur/mnd) alsook IVA (21%) over de meerprijs en IRPF (20%) van bruto winst. De illegale verkoper steken dat allemaal in eigen zak, ten nadelen van de staatskas, alsook dus oneerlijke concurentie

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.