Search
menu
Search

Honderden straatverkopers protesteren tegen politiecontroles in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Honderden straatverkopers protesteren tegen politiecontroles in Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Recent heeft er een aardverschuiving plaatsgevonden bij de opnieuw gekozen burgemeester Ada Colau en haar team in de gemeente Barcelona. Na jaren soepel te zijn omgegaan met de duizenden Afrikaanse ’top manta’ straatverkopers heeft men nu extra politie eenheden klaar staan om meer controles uit te voeren. Maar de straatverkopers hebben tegen het politieoptreden geprotesteerd.

Recent heeft men in de gemeente Barcelona besloten harder te gaan optreden tegen de duizenden straatverkopers die elke dag weer stoepen en pleinen bezetten met de kleden en de illegale namaak producten. 

Speciaal voor dat doel heeft men een speciale eenheid van agenten van de Guardia Urbana, Mossos d’Esquadra en Policia Portuària samengesteld die elke dag tussen 9.30 en 22.00 uur de straten van Barcelona ook gaan om de straatverkopers weg te sturen en koopwaar in beslag te nemen.

Maar elke actie heeft een tegenreactie en dus zijn er woensdag honderden Afrikaanse ’top manta’ verkopers bijeengekomen op het Plaça Sant Jaume plein voor het gemeentehuis uit protest tegen het hardere politieoptreden. 

De woordvoerder van de vakbond voor de ambulante verkopers Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes heeft verontwaardigd en verrast gereageerd op de omkeer van de houding van de gemeente Barcelona. De vakbond is van mening dat de straatverkopers onterecht achtervolgt en weggejaagd worden door de politie.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?