skip to Main Content
Man dumpt koelkast maar politie laat hem deze opruimen in Almería
Twitter

Man dumpt koelkast maar politie laat hem deze opruimen in Almería

ALMERÍA – Als je in Spanje woont of met de auto wel eens rondrijdt dan heb je wellicht wel eens gezien dat er zwerfafval te vinden is waaronder ook bankstellen, autobanden, wasmachines en koelkasten. Logischerwijze zijn de personen die dat afval in de natuur dumpen al niet slim maar als je dan ook nog op video vastlegt dat je een koelkast en een wasmachine in een ravijn gooit en deze video op internet plaatst kun je er vanuit gaan dat iemand dat zal zien en dat dit consequenties zal hebben.

Je hebt slimmeriken die zichzelf opnemen en de video’s of foto’s op de sociale media plaatsen waarna ze door iemand gezien worden die dan weer de politie waarschuwt. Dat gebeurt met mensen die rare dingen doen tijdens het rijden en in dit geval met Mario die vrolijk liet zien op een video dat hij een koelkast en een wasmachine in een ravijn dumpte.

Naast het feit dat het niet slim is om jezelf zo op video vast te leggen gebeurde dit ook nog eens tijdens het werk. Mario werkt namelijk voor een bedrijf in Olula del Río in de provincie Almería dat koelkasten, wasmachines ets. verkoopt. Naast het gezicht en de naam van de koelkast-dumper was ook het kenteken van de auto te zien dus de politie had er geen enkele moeite mee om de man na een klacht van iemand die de video had gezien te achterhalen.

Het ‘grapje’ kan hem duur komen te staan want daar staat een boete op tussen de 45.000 en 100.000 euro. Daarnaast heeft Mario er nu ook voor gezorgd dat de politie het bedrijf waar hij werkt grondig aan het onderzoeken is. Want het blijkt dat op een terrein 20 koelkasten en 50 wasmachines die in feite gerecycled moeten worden in de open lucht staan. Ook binnen in het bedrijf waren geen voorzieningen aanwezig om recyclebaar materiaal te verzamelen.

In afwachting van een mogelijke rechtszaak heeft de Guardia Civil Mario en een collega reeds de opdracht gegeven om de koelkast en wasmachine uit het ravijn te halen, onder toezicht van de agenten die daar wel de lol van in zagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Dit is weer echt typisch Spaans. Ik woon nu bijna 9 maanden in Pego en het valt me op dat veel leegstaande percelen vol gegooid worden met afval, het is vaak een zwijnenstal!
  Er word echt van alles op straat en uit de auto gegooid.
  Ik vraag me soms echt af wanneer er een kakkerlakkenplaag komt want er ligt genoeg voer op straat voor ze.

 2. Doet me denken aan aanhangwagentje geel zandt stelen. Twee mannen hebben geel zandt nodig en ze weten ergens een bult geel zand bij een bouwplaats.
  Dus ze rijden na werktijd in de avond er heen en beginnen de aanhanger vol te scheppen. En ja hoor daar komt een politie wagen aan dus zij aan het terug scheppen.
  De politie vraagt wat ze aan het doen zijn.
  Ach ziet u we hadden wat geel zandt teveel en dachten we dumpen het hier bij die grote bult geel zandt.
  De politie agent niets er van dat mag niet dat is illegaal dumpen dus terug op uw aanhanger.

  1. Heel slim. Doet me denken aan die boer die jaren lang de grens NL-D oversteekt met een kruiwagen vol zand. Meerdere malen wordt de wagen onderzocht, maar geen smokkelwaren gevonden. Na zijn pensioen vroeg een douane agent wat hij smokkelde. Kruiwagens.

 3. Hoe kan men zo onverantwoord zijn en tevens zo dom. Eigenlijk is men zelfs fier om de natuur zo te vervuilen anders wordt dit niet gefilmd. Je moet je verder niet afvragen hoe die man met het scheiden van afval omgaat. Jammer genoeg is hij niet alleen met dergelijke mentaliteit. Ikzelf ben wel schuldig aan leedvermaak bij het bekijken van de video van de Guardia Civil.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken