Man dumpt koelkast maar politie laat hem deze opruimen in Almería

Man dumpt koelkast maar politie laat hem deze opruimen in Almería
Beeld: Twitter

Man dumpt koelkast maar politie laat hem deze opruimen in Almería

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Als je in Spanje woont of met de auto wel eens rondrijdt dan heb je wellicht wel eens gezien dat er zwerfafval te vinden is waaronder ook bankstellen, autobanden, wasmachines en koelkasten. Logischerwijze zijn de personen die dat afval in de natuur dumpen al niet slim maar als je dan ook nog op video vastlegt dat je een koelkast en een wasmachine in een ravijn gooit en deze video op internet plaatst kun je er vanuit gaan dat iemand dat zal zien en dat dit consequenties zal hebben.

Je hebt slimmeriken die zichzelf opnemen en de video’s of foto’s op de sociale media plaatsen waarna ze door iemand gezien worden die dan weer de politie waarschuwt. Dat gebeurt met mensen die rare dingen doen tijdens het rijden en in dit geval met Mario die vrolijk liet zien op een video dat hij een koelkast en een wasmachine in een ravijn dumpte.

Naast het feit dat het niet slim is om jezelf zo op video vast te leggen gebeurde dit ook nog eens tijdens het werk. Mario werkt namelijk voor een bedrijf in Olula del Río in de provincie Almería dat koelkasten, wasmachines ets. verkoopt. Naast het gezicht en de naam van de koelkast-dumper was ook het kenteken van de auto te zien dus de politie had er geen enkele moeite mee om de man na een klacht van iemand die de video had gezien te achterhalen.

Het ‘grapje’ kan hem duur komen te staan want daar staat een boete op tussen de 45.000 en 100.000 euro. Daarnaast heeft Mario er nu ook voor gezorgd dat de politie het bedrijf waar hij werkt grondig aan het onderzoeken is. Want het blijkt dat op een terrein 20 koelkasten en 50 wasmachines die in feite gerecycled moeten worden in de open lucht staan. Ook binnen in het bedrijf waren geen voorzieningen aanwezig om recyclebaar materiaal te verzamelen.

In afwachting van een mogelijke rechtszaak heeft de Guardia Civil Mario en een collega reeds de opdracht gegeven om de koelkast en wasmachine uit het ravijn te halen, onder toezicht van de agenten die daar wel de lol van in zagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.