Search
menu
Search

Nederlandse paardenvlees fraudeur opnieuw gearresteerd in Calpe

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse paardenvlees fraudeur opnieuw gearresteerd in Calpe

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op verzoek van de Franse justitie heeft de Spaanse politie op woensdag opnieuw de Nederlandse paardenvlees fraudeur Jan F. gearresteerd. De aanhouding vond plaats in de woonplaats van de voortvluchtige Nederlander in Calpe aan de Costa Blanca.

Jan F. werd op verzoek van de Franse autoriteiten opgepakt omdat de Nederlander in april dit jaar tot twee jaar veroordeeld werd voor valsheid in geschrifte. 

De Nederlander werd in 2017 ook al gearresteerd in zijn woning in Calpe maar kwam daarna in afwachting van de rechtszaak weer voorwaardelijk vrij. 

De Franse rechter achtte na de rechtszaak bewezen dat de Nederlander verantwoordelijk was voor de levering van uit Roemenië afkomstig paardenvlees in de jaren 2011, 2012 en 2013. Dat deed de Nederlander bij een Franse bedrijf dat een belangrijke rol speelde in de vleesfraude zaak omdat het vlees van de paarden aan de voedingsindustrie verkocht als rundvlees.

In 2013 werd Jan F. in Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 50.000 euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?