skip to Main Content
Nederlandse paardenvlees fraudeur opnieuw gearresteerd in Calpe
Guardia Civil

Nederlandse paardenvlees fraudeur opnieuw gearresteerd in Calpe

ALICANTE – Op verzoek van de Franse justitie heeft de Spaanse politie op woensdag opnieuw de Nederlandse paardenvlees fraudeur Jan F. gearresteerd. De aanhouding vond plaats in de woonplaats van de voortvluchtige Nederlander in Calpe aan de Costa Blanca.

Jan F. werd op verzoek van de Franse autoriteiten opgepakt omdat de Nederlander in april dit jaar tot twee jaar veroordeeld werd voor valsheid in geschrifte. 

De Nederlander werd in 2017 ook al gearresteerd in zijn woning in Calpe maar kwam daarna in afwachting van de rechtszaak weer voorwaardelijk vrij. 

De Franse rechter achtte na de rechtszaak bewezen dat de Nederlander verantwoordelijk was voor de levering van uit Roemenië afkomstig paardenvlees in de jaren 2011, 2012 en 2013. Dat deed de Nederlander bij een Franse bedrijf dat een belangrijke rol speelde in de vleesfraude zaak omdat het vlees van de paarden aan de voedingsindustrie verkocht als rundvlees.

In 2013 werd Jan F. in Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 50.000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Geweldig dat deze man is gevonden, toppie Spanje. En geef deze hufter de hoogste geldstrafboete, en levenslang vastzetten en niet naar een paar jaar weer vrij want dan dan gaat hij weer beginnen. Dag Jan, lekker zitten je hele leven lang.

    1. Kijk nu toch eens naar die verschillen bij de veroordeling in Frankrijk en die in Nederland!?
      Dat staat toch niet in verhouding met elkaar? Overigens vind ik die Franse straf zelfs nog laag hoor!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken