Een op de drie woningen heeft een airconditioning in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Een op de drie woningen heeft een airconditioning in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Het mag duidelijk zijn dat het in de zomer op sommige plaatsen in Spanje extreem warm kan zijn en ondanks dat de toeristen voor deze hitte en de zon naar Spanje komen, is dit voor de inwoners en werkende bevolking niet altijd aangenaam. Daarom zijn er veel airconditionings te vinden in winkels, kantoren, hotels, bars/restaurants en bij particulieren thuis.

Volgens een eigen onderzoek van de woningsite Idealista heeft een op de drie woningen in Spanje een airconditioning thuis. Dat wil zeggen dat ondanks de hitte in Spanje slechts 34,1% van de woningen voorzien is van een ‘aire acondicionado’. Idealista heeft mer dan 1.069.000 op de website geplaatste woningadvertenties bekeken en onderzocht.

De meeste airconditioning installaties zijn te vinden in de steden Sevilla, Córdoba en Palma de Mallorca, Barcelona, Madrid, Valencia, Alicante en Málaga terwijl de minste verkoelingssystemen te vinden zijn in Soria, Lugo, Pontevedra, Vitoria, Burgos, A Coruña, León, Santander en Ávila.

LEESTIP: De gezondste temperatuur voor een airconditioning in Spanje

Volgens Idealista is er een groot verschil tussen woningen die te koop en te huur worden aangeboden. Gemiddeld in Spanje hebben woningen die te huur zijn in 51,5% van de gevallen een airconditioning terwijl dat percentage 31,5% is bij woningen die te koop staan op de website. Ook daarbij is er een groot verschil waar deze woningen te vinden zijn in Spanje zoals op het dit overzicht te zien is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.