menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuw in Galicië: een poloshirt met daarop jouw geprinte corona-certificaat

Nieuwe in Galicië: een poloshirt met daarop jouw geprinte corona-certificaat
Beeld: Facebook

Nieuw in Galicië: een poloshirt met daarop jouw geprinte corona-certificaat

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Terwijl men in de Verenigde Staten al begonnen is met de verkoop van een blauwe armband met daarop een QR-code zodat jouw corona-certificaat gescand kan worden om bijvoorbeeld een bar of restaurant te betreden, is men in Galicië begonnen met de verkoop van corona-poloshirts. Het gaat om een gepersonaliseerd poloshirt met daarop geprint jouw Europese Corona-certificaat zodat je dit kunt laten zien.

De poloshirts worden aangeboden door het regionale bedrijf Cloudprint en hebben een kostprijs van 8 euro. Het zou zomaar de nieuwe mode kunnen worden in Galicië waar het verplicht is in bepaalde gemeenten een corona-certificaat te laten zien om een bar of restaurant te betreden.

De eerste corona-poloshirts zijn te verkrijgen in de steden Ourense, Pontevedra en Vigo en vanaf de komende week ook in de overige grote steden zoals A Coruña, Santiago de Compostela, Lugo en Ferrol. Nu is natuurlijk de vraag of deze corona-poloshirts binnenkort in heel Spanje te koop zullen zijn en of het de nieuwe trendy fashion gaat worden.

In Galicië heeft Cloudprint deze mogelijkheid gepubliceerd op Instagram en Facebook waarna er in korte tijd al tientallen poloshirts met het corona-certificaat gedrukt werden voor 8 euro per stuk. Daarbij gaat het volgens Cloudprint niet alleen om inwoners van Galicië maar ook uit Frankrijk.