skip to Main Content
Speciale controles op illegale immigranten bij Algeciras, Ceuta en Tarifa

Speciale controles op illegale immigranten bij Algeciras, Ceuta en Tarifa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

illegaal2aCÁDIZ – Operatie Minerva loopt vooral gedurende de zomermaanden wanneer duizenden Marokkanen die in Europa wonen hun vakantie gaan doorbrengen in Marokko. Als zij terug naar Europa komen dan gebruiken zij de ferry tussen de Spaanse havens Algeciras en Tarifa en de Spaanse enclave in Marokko, Ceuta.

Agenten van de Nationale Politie richten dan speciale controleposten op in die drie havens om zoveel als mogelijk illegale immigranten te betrappen die Spanje tijdens deze uitzonderlijke drukte willen binnenkomen.

Werkend als een deel van een team maken agenten uit 13 Europese landen deel uit van dergelijke teams om op deze manier zoveel mogelijk illegalen te kunnen identificeren zodat zij niet meer naar andere Europese landen kunnen gaan.

Veel jonge Marokkanen proberen om in Ceuta te geraken vanwaar zij verder naar Spanje kunnen doorreizen waar zij denken dat zij een beter leven kunnen hebben. Agenten van de Nationale Politie hebben tijdens de laatste week van augustus vier jongeren in twee verschillende voertuigen ontdekt. Allemaal werden zij ontdekt door speciale hondenteams die getraind zijn om illegalen te vinden.

De ontdekte illegalen werden naar Marokko teruggestuurd en de bestuurders van de voertuigen werden gearresteerd – (Roger Frans Lauryssen)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken