skip to Main Content
Winkelcentrum Cádiz ontruimd na aardbeving van 3,5 op Richter schaal

Winkelcentrum Cádiz ontruimd na aardbeving van 3,5 op Richter schaal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving15aCÁDIZ – Woensdagavond rond 21:00 uur hebben veel inwoners van de regio rondom Cádiz, Algeciras en Gibraltar gemerkt dat er een aardbeving was van 3,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum van deze nieuwe aardbeving was iets ten noordwesten van de plaats San Roque en werd in een straal van tientallen kilometers gevoeld. In Los Barrios werden zelfs een heel winkelcentrum en een bioscoop ontruimd omdat men bang was dat er meerdere bevingen zouden kunnen volgen.

Vanwege het tijdstip om 21:02 uur woensdagavond hebben veel inwoners de aardbeving gemerkt en waren er tientallen tot honderden telefoontjes naar de nooddiensten en politie. Gezien het feit dat de aardbeving op zo’n zes kilometer diepte ten noordwesten van de plaats San Roque plaatsvond, was de beving overal goed te merken en bewogen muren, tafels, stoelen en alles wat los stond. Uiteraard zat de schrik er bij veel mensen even goed in, zeker na de laatste grote beving in Italië.

Gelukkig zijn er geen meldingen binnengekomen van schade of gewonden maar werd wel uit voorzorg een winkelcentrum in de plaats Los Barrios ontruimd. Ook alle aanwezigen van een bioscoop in dezelfde plaats moesten uit voorzorg de zalen verlaten. De brandweer was namelijk bang dat er misschien schade was ontstaan of dat er meerdere bevingen zouden volgen, iets wat niet gebeurd is.

Het spookt al enkele dagen aan de Kaap Sint-Vincent in de Portugese regio Algarve waar al enkele keren de laatste dagen aardbevingen zijn gemeten van 3 tot 3,5 op de schaal van Richter. Ook in de zee tussen Spanje en Marokko/Afrika, de zogenaamde Alborán zee, hebben tevens meerdere aardbeving plaatsgevonden de laatste dagen. Hier was de intensiteit echter veel lager met bevingen tussen de 1,5 en 2,5 op de schaal van Richter. De meeste van deze bevingen werden door niemand gevoeld – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken