skip to Main Content
Meest beluisterde lied op Spotify gedurende de zomer in Spanje is niet “Despacito” maar…

Meest beluisterde lied op Spotify gedurende de zomer in Spanje is niet “Despacito” maar…

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spotify heeft op de laatste dag van augustus bekend gemaakt welke liedjes er wereldwijd en in Spanje het meest beluisterd werden via de muziekstream service. Ondanks dat “Despacito” van Luis Fonsi wereldwijd het meeste beluisterde lied was gedurende de zomer 2017, is dit niet het geval in Spanje. Spotify heeft gekeken naar alle muziek die gestreamd werd tussen 21 juni en 27 augustus waarna ze een top 30 hebben samengesteld die ook hier te beluisteren is.

In het begin van de zomer was “Despacito” nog een leuk lied maar halverwege en tegen het einde van deze warme zomer heeft iedereen het wel gehad met dit Latijns Amerikaanse lied van Luis Fonsi. Het was in Spanje dan ook niet het meest beluisterde lied maar dat maakt Luis Fonsi niet zo heel veel uit aangezien zijn versie en de remix met Justin Bieber toch wereldwijd 786 miljoen keer werd beluisterd via Spotify. Toch was de zomer 2017 wel de zomer van de Latijns Amerikaanse muziek, niet alleen in Spanje maar ook wereldwijd.

Spanje

In Spanje is de nummer een echter niet voor het Spaanstalige “Despacito” maar voor “Mi gente” van J. Balvin & Willy William. Op de tweede plaats staat “Me rehúso” van Danny Ocean gevolgd op de derde plaats door “Felices los 4” van Maluma, op de vierde plaats “Mala mujer” van C. Tangana en op de vijfde plaats “Una lady como tú” van Manuel Turizo. “Despacito” in de originele versie is in Spanje niet verder gekomen dan plaats 11 terwijl de remix versie met Justin Bieber in Spanje eindigde op plaats 16. In de top tien is ook plaats voor Shakira, Ricky Martin en Enrique Iglesias die net zoals Ed Sheeran veel beluisterd werden.

Heb jij al meegedaan en gestemd voor jouw favoriete lied van de Spaanse zomer in onze rankinglijst die HIER te bekijken is (met video’s).

Wist je dat je ook SpanjeVandaag op Spotify kunt volgen om de beste muziek te hebben tijdens het lezen van onze artikelen? Kijk maar eens HIER voor onze playlists 🙂 die regelmatig bijgewerkt worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken