skip to Main Content
18 maanden jong Belgisch kind verdronken in zwembad l’Ametlla de Mar
Freepik

18 maanden jong Belgisch kind verdronken in zwembad l’Ametlla de Mar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

18 maanden jong Belgisch kind verdronken in zwembad

Freepik

TARRAGONA – Afgelopen donderdag is in een privé zwembad in een vakantiehuis in de gemeente l’Ametlla de Mar aan de Costa Dorada een 18 maanden jong kind overleden. De Belgische familie is op vakantie in een vakantiehuis in de wijk Tres Calas.

Het 18 maanden jonge kind is volgens de regionale online krant Diari Mes in het zwembad gevallen en verdronken. De melding van dit dodelijk ongeval kwam donderdagavond rond 18.30 uur binnen bij de politie via 112.

De politie stuurde meteen een ambulance en zelfs een helikopter naar de woonwijk Tres Calas in de gemeente l’Ametlla de Mar in het zuiden van de provincie Tarragona maar helaas kon het kind niet meer gereanimeerd worden. Een team van psychologen heeft de familie uit België opgevangen.

De Catalaanse politie is een onderzoek gestart naar de fatale gebeurtenissen maar alles wijst op een ongeval. De burgemeester van de kustplaats in de regio Baix Ebre heeft beloofd om te onderzoeken of het mogelijk is om via een gemeente verordening woningen met privé zwembaden te verplichten om veiligheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van netten en/of hekken, te nemen zodat dit soort ongevallen niet meer zullen voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Als eigenaar van een huis wat je verhuurd zou ik de ouders op het gevaar attenderen en zorgen dat er een hek om staat.
  Of het mooi is of niet doet er niet toe het is beter dan je kind door zoiets te verliezen.Hoop dat de eigenaar van het huis er iets van geleerd heeft.

 2. Alles gebeurt in een Onbewaakt moment,ze zijn zo snel, Zwaar verdriet, voor de rest van je leven.bij Water zo voorzichtig zijn.

 3. Ik wens de ouders heel veel sterkte toe. Kinderen ontsnappen zo aan je aandacht en alles wat water is trekt ze aan.

  Voor alle huiseigenaars met een zwembad: plaats een omheining errond. Het is het eerste wat we hebben gedaan toen we ons vakantiehuis kochten met het oog op de kleinkinderen.

  1. Wat te denken van vlindertjes op de bovenarmen of een zwemvesten als je het niet kan opbrengen om op je kind te letten. Zo hebben wij het altijd opgelost. Je zet toch ook geen hek voor de zee? Verantwoordelijkheid voor de ouders ben ik bang. Die ontsierende hekken rond een zwembad vind ik een verschrikking.

 4. Een spijtig voorval je kan niet voorzichtig genoeg zijn met kinderen .maar geef niet dadelijk de schuld aan de ouders opzettelijk zal het wel niet zijn hoop ik

  1. Elke ouder heeft zijn of haar kind wel eens een moment uit het oog verloren. Ik ook! Je kunt geen 24 uur alert zijn en het kan iedereen overkomen, helaas. Ik wens de ouders heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by