menu: rubrieken, zoeken & meer

Andalusië en Balearen verlengen openingstijden horeca vanwege verbeterde situatie

Andalusië en Balearen verlengen openingstijden horeca vanwege verbeterde situatie
Beeld: Twitter

Andalusië en Balearen verlengen openingstijden horeca vanwege verbeterde situatie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA/PALMA – De regionale overheden van de autonome regio’s Andalusië en de Balearen eilanden hebben besloten om de openingstijden van de horeca met een uur te verlengen. Dat is mogelijk omdat de corona-situatie beter is geworden en er steeds meer inwoners volledig gevaccineerd zijn. 

In het geval van de Balearen eilanden geldt de versoepeling van de openingstijd voor Mallorca waar deze verlengd wordt tot 2 uur ‘s nachts. Vanaf 2 uur tot en met 6 uur geldt op de Balearen een verkapte avondklok omdat men dan op straat niet mag samenscholen. Stranden en parken blijven tussen 22 en 6 uur gesloten. Verder geldt dat sinds 1 september er binnen 8 en buiten 12 mensen per tafel mogen zitten in de bars, restaurants en uitgaansgelegenheden op Mallorca.

Mallorca zit met deze nieuwe openingstijden op dezelfde lijn als de eilanden Menorca en Formentera waar deze tijden al ruim een week geleden gelden. Op het eiland Ibiza gelden vanwege de ‘slechte’ situatie nog steeds openingstijden tot 1 uur ‘s nachts met een verkapte avondklok tussen 1 en 6 uur. Daarnaast geldt in de horeca op Ibiza een limiet van 4 personen binnen en 8 personen buiten aan tafel. Op maandag 6 september kan dit eventueel veranderen mocht de situatie beter worden.

Andalusië

In de autonome regio Andalusië heeft het team van corona-experts besloten dat de openingstijden van de horeca verlengd kunnen worden tot 2 uur ‘s nachts en tot 3.30 uur in de uitgaansgelegenheden. Deze nieuwe openingstijden gelden vanaf de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 september.

In de horeca is het in de gebieden die zich in niveau 1 bevinden toegestaan om iets aan de bar te nuttigen. In de horeca is het toegestaan om tot 1 uur te bedienen en de bars en restaurants om 2 uur te sluiten terwijl dit voor het nachtleven tot 3 uur is terwijl ze om 3.30 uur moeten sluiten. Ook ijszaken mogen vanaf nu tot 2 uur ‘s nachts open blijven.