Andalusië en Balearen verlengen openingstijden horeca vanwege verbeterde situatie

Andalusië en Balearen verlengen openingstijden horeca vanwege verbeterde situatie
Beeld: Twitter

Andalusië en Balearen verlengen openingstijden horeca vanwege verbeterde situatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA/PALMA – De regionale overheden van de autonome regio’s Andalusië en de Balearen eilanden hebben besloten om de openingstijden van de horeca met een uur te verlengen. Dat is mogelijk omdat de corona-situatie beter is geworden en er steeds meer inwoners volledig gevaccineerd zijn. 

In het geval van de Balearen eilanden geldt de versoepeling van de openingstijd voor Mallorca waar deze verlengd wordt tot 2 uur ‘s nachts. Vanaf 2 uur tot en met 6 uur geldt op de Balearen een verkapte avondklok omdat men dan op straat niet mag samenscholen. Stranden en parken blijven tussen 22 en 6 uur gesloten. Verder geldt dat sinds 1 september er binnen 8 en buiten 12 mensen per tafel mogen zitten in de bars, restaurants en uitgaansgelegenheden op Mallorca.

Mallorca zit met deze nieuwe openingstijden op dezelfde lijn als de eilanden Menorca en Formentera waar deze tijden al ruim een week geleden gelden. Op het eiland Ibiza gelden vanwege de ‘slechte’ situatie nog steeds openingstijden tot 1 uur ‘s nachts met een verkapte avondklok tussen 1 en 6 uur. Daarnaast geldt in de horeca op Ibiza een limiet van 4 personen binnen en 8 personen buiten aan tafel. Op maandag 6 september kan dit eventueel veranderen mocht de situatie beter worden.

Andalusië

In de autonome regio Andalusië heeft het team van corona-experts besloten dat de openingstijden van de horeca verlengd kunnen worden tot 2 uur ‘s nachts en tot 3.30 uur in de uitgaansgelegenheden. Deze nieuwe openingstijden gelden vanaf de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 september.

In de horeca is het in de gebieden die zich in niveau 1 bevinden toegestaan om iets aan de bar te nuttigen. In de horeca is het toegestaan om tot 1 uur te bedienen en de bars en restaurants om 2 uur te sluiten terwijl dit voor het nachtleven tot 3 uur is terwijl ze om 3.30 uur moeten sluiten. Ook ijszaken mogen vanaf nu tot 2 uur ‘s nachts open blijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.