Meer scheidingsaanvragen in Spanje vanwege onenigheid over corona-vaccinatie kinderen

Meer scheidingsaanvragen in Spanje vanwege onenigheid over corona-vaccinatie kinderen
Beeld: 123rf

Meer scheidingsaanvragen in Spanje vanwege onenigheid over corona-vaccinatie kinderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De vereniging van familie advocaten heeft aangegeven dat er steeds meer vragen om scheidingen bij de aangesloten advocaten binnenkomen van ouders die vanwege onenigheid over de vaccinatie van hun kinderen uit elkaar willen. 

De ‘Asociación Española de Abogados de Familia’ (Aeafa) zegt dat in de aanloop naar het nieuwe schooljaar in Spanje er steeds meer ouders ruzie krijgen over de corona-vaccinatie van hun kinderen. Advocaten roepen op om tot een vreedzame overeenkomst te komen ter bescherming van de kinderen waar de ruzie over gaat.

Volgens de vereniging van familie advocaten moeten deze kwesties het liefst onderling binnen 15 tot 20 dagen opgelost worden om te voorkomen dat de scheiding voor de rechter komt en het scheidingsproces dan soms tot wel 12 maanden kan duren, maanden dat kinderen door onenigheid eventueel niet gevaccineerd kunnen worden.

De familie advocaten vereniging herinnert de ouders eraan dat alle kinderen vanaf 16 jaar een eigen beslissing mogen nemen over de corona-vaccinatie terwijl kinderen tussen 12 en 15 jaar inclusief altijd begeleid door een van de ouders of voogden een corona-prik moeten halen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.