Vanaf 6 september geleidelijke beëindiging regionale corona-maatregelen Valencia regio

Vanaf 6 september geleidelijke beëindiging regionale corona-maatregelen Valencia regio
Beeld: Generalitat Valenciana

Vanaf 6 september geleidelijke beëindiging regionale corona-maatregelen Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De regionale overheid van de Valencia regio heeft aangekondigd dat op maandag 6 september gestart wordt met het zogenaamde de-escalatieplan om geleidelijk de regionale corona-maatregelen te beëindigen. Het doel is om op 9 oktober in de zogenaamde nieuwe normaliteit of het nieuwe normaal te komen.

De de-escalatie of in het Spaans ‘desescalada’ begint maandag 6 september wanneer de meeste regionale corona-maatregelen in de Valencia regio, dus in de provincies Valencia, Alicante en Castellón, eindigen. Deze fase gaat ongeveer een maand duren om op 9 oktober, de regionale feestdag in de Comunidad Valenciana, in het nieuwe normaal of ‘nueva normalidad’ te belanden.

Hoe deze nieuwe de-escalatiefase er in de Valencia regio uit gaat zien is nog niet door de regionale premier Ximo Puig bekend gemaakt. Op maandag komt het comité van experts bijeen en worden de eerste versoepelingen bekend gemaakt. Deze zijn altijd afhankelijk van hoe de situatie eruit gaat zien na de uitgestelde Las Fallas festiviteiten die begin september plaatsvinden.

Op maandag 6 september beëindigen ook de lokale corona-maatregelen in 68 gemeenten waar ze nog te maken hebben met een lokale avondklok (toque de queda). Maar ook daarover moet nog meer bekend worden gemaakt de komende dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.