skip to Main Content
683.626 Volkswagens in Spanje met gemanipuleerde software

683.626 Volkswagens in Spanje met gemanipuleerde software

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

volkswagen1aMADRID – Volgens Volkswagen rijden er in Spanje 683.626 auto’s rond van de VW groep waarvan de software is gemanipuleerd. Het gaat daarbij om alle auto’s die horen bij de overkoepelende organisatie en dus ook de merken Volkswagen, Seat, Audi, Skoda en bedrijfsauto’s.

De crisis van de gemanipuleerde en illegale software in de motoren van Volkswagen auto’s heeft ook duizenden auto’s in Spanje getroffen. Volgens het merk zelf rijden er in het land tussen de verschillende merken 683.626 voertuigen rond met de verkeerde software. Het gaat daarbij om die auto’s met de EA189 dieselmotor waarbij een illegale software werd gebruikt om de uitlaatgassen te manipuleren bij controles.

In totaal gaat het om 683.626 voertuigen verdeeld in 257.479 Volkswagens, 221.783 Seats, 147.095 Audi’s, 37.082 Skoda’s en 20.187 VW’s bedrijfsauto’s. Volgens Volkswagen zijn de getroffen auto’s compleet veilig om in te rijden en heeft de gemanipuleerde software geen effect op het rijgedrag of de veiligheid.

Via de websites van de verschillende merken is meer informatie te vinden waaronder ook het feit dat VW alle kosten betaald voor het veranderen van de software. Vanaf 3 oktober hebben alle merken aparte telefoonnummers waar gedupeerden terecht kunnen voor vragen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken