skip to Main Content
Eigenaar Zara winkels koopt wolkenkrabber in Madrid voor 500 miljoen euro

Eigenaar Zara winkels koopt wolkenkrabber in Madrid voor 500 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

torrecepsa1aMADRID – Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex en beter bekend als de eigenaar van onder andere de Zara en Berschka winkels, heeft een nieuw gebouw gekocht, dit keer opnieuw in het centrum van de hoofdstad van Spanje Madrid. Het gaat om een van de vier wolkenkrabbers in de stad genaamd Torre Cepsa waar de Galiciër een slordige 500 miljoen euro voor heeft betaald.

Het is voor Amancio Ortgea niet de eerste keer dat hij een groot gebouw koopt in Madrid want dat deed hij in 2011 ook al met de aanschaf van de Torre Picasso aan de Gran Via nummer 32, een 51 verdiepingen tellend gebouw wat hij toen voor 400 miljoen euro kocht.

De Torre Cepsa is echter veel bekender omdat het een van de vier wolkenkrabbers is die de skyline van Madrid vormen. De Torre Cepsa is 248 hoog en heeft 49 verdiepingen en werd door het investeringsbedrijf Pontegadera gekocht van een investeringsfonds uit Abu Dhabi. De transactie gebeurde echter op een vreemde manier doordat Khadem Al Quubaisi uit Abu Dhabi de wolkenkrabber kocht van de benzineraffinaderij Cepsa voor 400 miljoen euro en daarna doorverkocht aan Amancio Ortega voor 500 miljoen euro.

De Torre Cepsa staat te boek als de vijftiende hoge toren van Europa en werd ontworpen door de Britse architect Norman Foster. In eerste instantie heette de toren Torre Caja Madrid maar toen deze bank fuseerde met Bankia werd de naam Torre Bankia waarna de toren verkocht werd aan Cepsa die het dus nu weer heeft doorverkocht aan Inditex. Het is nog niet bekend of de naam hetzelfde zal blijven of dat de toren wellicht Torre Zara of Torre Ortega gaat heten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken