skip to Main Content
Bosbrand Marbella onder controle en brandstichter gearresteerd

Bosbrand Marbella onder controle en brandstichter gearresteerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De brandweer kon zondag om 10.45 uur het sein brandmeester geven nadat er zaterdagavond rond 23.15 uur maar liefst 400 meldingen waren binnengekomen bij de 112 noodlijn dat er een brand plaatsvond tussen de natuurgebieden Cruz de Juanar en La Concha in de gemeenten Marbella en Ojén. 70 brandweermannen en diverse blusvliegtuigen en blushelikopters hebben ervoor kunnen zorgen dat de bosbrand geblust kon worden.

Terwijl de brandweer druk bezig was met het blussen van de bosbrand was de politie op zoek naar de stichter van deze nieuwe brand. Uiteindelijk heeft men een 19-jarige Russische jongeman kunnen arresteren die een kampvuur had gemaakt nadat hij verdwaald raakte bij een avondwandeling. Dat vuur sloeg over naar de droge struiken en daarna de bomen waardoor de bosbrand het verwoestende werk kon doen. Uiteindelijk werd er slchts 5,9 hectare natuur verwoest door de vlammenzee.

Vanwege de brand moest de MA-5300 weg gesloten worden omdat er veel rookontwikkeling was door het vuur. De weg werd rond 8.45 uur gesloten maar kon vier uur later weer open. Er was in principe geen gevaar voor de bevolking aangezien de brand plaatsvond in een moeilijk toegankelijk terrein verder weg van de bebouwde kom.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken