skip to Main Content
Delen van Spanje in de ban van de “veranillo de San Miguel” ofwel nazomer
Freepik

Delen van Spanje in de ban van de “veranillo de San Miguel” ofwel nazomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Delen van Spanje in de ban van de “veranillo de San Miguel” ofwel nazomer

Freepik

MADRID – In Spanje heeft het de naam “veranillo de San Miguel” vanwege de patroon San Miguel op 29 september of later in de herfst “veranillo de San Martín” vanwege de patroon San Martín op 11 november terwijl het in Nederland en België de naam “nazomer” of “oudewijvenzomer” en ook het meer op het Spaanse lijkende “sint-mischielszomer” heeft gekregen. In alle gevallen gaat het om de periode van eind september tot half november waarin het weer zomerachtig kan zijn.

Ondanks dat de herfst recent is begonnen in Spanje worden er begin oktober aan de Middellandse Zeekust nog lekkere temperaturen gemeten die op sommige plaatsen tegen de 30 graden aan liggen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het ‘s-avonds en ‘s-nachts stukken koeler is geworden de afgelopen dagen maar nog steeds aangenaam rond de 13 tot 16 graden.

Comunidad Valenciana

In de deelstaat Comunidad Valenciana is het kwik in Orihuela gestegen naar de 30 graden terwijl dat iets minder was met 27 graden in Alcoy, Morella en Vinaros. In de provinciale hoofdsteden Castellón, Valencia en Alicante werd het ook 28 tot 30 graden op zondag terwijl de minimumtemperaturen over het algemeen tussen de 15 en 18 graden liggen.

Andalusië

In de deelstaat Andalusië mag men ook niet klagen over de “veranillo de San Miguel” aangezien ook daar de zon schijnt en het aangenaam vertoeven is met temperaturen tussen de 24 en 30 graden. Dat geldt ook voor de regio Extremadura en de Balearen.

Catalonië

In Catalonië is het koeler dan in de rest van de regio’s langs de Middellandse Zeekust en zorgt de wind voor koelere lucht. De temperatuurmeters stijgen echter nog steeds naar de 24 tot 26 graden in de provincie Tarragona en Barcelona terwijl het in de provincie Gerona koeler is met 21 tot 23 graden.

Rest van Spanje

Verder naar het binnenland toe dalen de temperaturen zoals in de regio’s Aragon, Castilla-La Mancha en Comunidad de Madrid waar het kwik niet boven de 21 graden lijkt te willen komen, dit ondanks dat het in Madrid een heldere dag is.

Langs de Atlantische Oceaan liggen de temperaturen in Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland tussen de 15 en 21 graden met op sommige plaatsen bewolking en regen.

Op de Canarische Eilanden is het goed vertoeven met “zomers” weer en temperaturen van 24 en meer graden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken