Drie maanden celstraf voor het doodhongeren van hond in Almería

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Een man heeft in Almería (slechts) drie maanden celstraf gekregen vanwege het dood laten hongeren van zijn hond die daarnaast gedurende enige tijd om te overleven de resten van een andere hond moest eten. De veroordeelde man mag de cel in gaan en mag daarna gedurende 12 maanden niet in aanraking komen met dieren.

De man in kwestie heeft de volgens de Spaanse wet hoogste celstraf gekregen voor dierenmishandeling in dit geval dus drie maanden. Dat besluit heeft de rechter in Almería genomen omdat de man gedurende lange tijd twee honden geen eten had gegeven.

Een van deze Yorkshire terrier honden overleed vanwege gebrek aan eten en algemene slechte gezondheid terwijl de andere hond noodgedwongen delen van het lichaam van de overleden hond moest opeten om te overleven. Ook de tweede hond overleefde het niet.

Voor velen zal deze straf niet genoeg zijn voor deze dierenmishandelaar maar de rechter kan niet anders dan de straf zoals vermeld in artikel 337 van het Spaanse strafboek te geven, te weten drie maanden en een dag.

De honden overleden in 2013 en het heeft maar liefst 5 jaar geduurd voordat men de man kon veroordelen. De hond die als laatste overleed had symptomen van  ernstige uitdroging, cachexie en ataxie en bevond zich algemeen in zeer slechte staat.

De hond werd toendertijd levend uit het appartement gehaald maar overleed 48 uur later bij een opvangcentrum.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ben geschokt door dit soort onverlaten. Deze lichte straf is een totaal verkeerd signaal . Overigens vreemd dat de nationaliteit van de man niet vermeld wordt.

Nou deze gek wordt gestraft maar door dit aankomt. Vast niet. Dit soort figuren denken alleen aan henzelf. Schandalig. Straf: de cel in zonder eten, voor zeker 30 dagen (mag ook tot het eind, gelijk de hondjes). Juan 74, ik ben het helemaal met je eens. En ik ben het met de andere schrijfster Joan, eens. Betere screening, veel meer doorvragen en nakontrole. Hier zouden vrijwilligers goed werk kunnen doen door mensen die een diertje uit het asiel halen te kontroleren. Een formulier laten tekenen dat in geval van verwaarlozing, de”eigenaren” flink gestraft worden in eerste instantie met een geldboete.… Lees verder »

Een flinke vette geldboete doet wonderen denk ik. Want dit is een lachertje natuurlijk.

De man hoeft dus niet de gevangenis in want alle straffen onder de 2 jaar hoef je niet uit te zitten, hij gaat dus gewoon vrijuit.

Gewoon schandalig.
Ik denk dat dit in den Belgique ook zo is.
Ze kunnen zulke personen toch tenminste bestraffen met een enkelband (thuisarrest)? Of bestaat dit niet hier in Spanje? Weet iemand dit?

Enige is denk ik dat die zich iedere 2 weken dient te melden voor het zetten van een handtekening en niet zonder toestemming het land mag verlaten, maar dat is dan ook het enige zo vrees ik. Onvoorstelbaar, eerst duurt het 5 jaar voor hij veroordeeld is en dan krijgen ze dit omdat het in de wet als maximale straf staat. De politiek heeft langzaam maar zeker onze dieren wel op de agenda staan, maar het gaat veel te langzaam. Laat ze de wetten aanpassen en mensen keihard aanpakken. Maar ook de mentaliteit van mensen moet om, voorbeeld. Zaterdag zijn… Lees verder »

Misschien moet zo’n asiel ook zijn procedures aanpassen. Doorvragen dus…Je komt er dan al snel achter of men echt interesse heeft en of men weet hoe het dier opgevoed moet worden cq hoeveel tijd erin gaat zitten. Mijn mening is dat dieren te snel en makkelijk worden meegegeven

Ze zijn veel te blij dat ze een hond kunnen plaatsen denk ik.
Dat is nu juist 1 van de problemen.
En ze zitten vaak ook nog eens op plaatsen waar het slecht te vinden is.
Tis al bergen beter dan paar jaar terug, toen waren al die gemeente asiels bekend als doding stations….dus tja. Er is verbetering, maar om alles in 1 keer perfect te doen, dat zal wel niet gebeuren….

Ben ik ook van mening

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.