skip to Main Content
Drie maanden celstraf voor het doodhongeren van hond in Almería
Wikimedia (voorbeeld foto)

Drie maanden celstraf voor het doodhongeren van hond in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Drie maanden celstraf voor het doodhongeren van hond in Almería

Wikimedia (voorbeeld foto)

ALMERÍA – Een man heeft in Almería (slechts) drie maanden celstraf gekregen vanwege het dood laten hongeren van zijn hond die daarnaast gedurende enige tijd om te overleven de resten van een andere hond moest eten. De veroordeelde man mag de cel in gaan en mag daarna gedurende 12 maanden niet in aanraking komen met dieren.

De man in kwestie heeft de volgens de Spaanse wet hoogste celstraf gekregen voor dierenmishandeling in dit geval dus drie maanden. Dat besluit heeft de rechter in Almería genomen omdat de man gedurende lange tijd twee honden geen eten had gegeven.

Een van deze Yorkshire terrier honden overleed vanwege gebrek aan eten en algemene slechte gezondheid terwijl de andere hond noodgedwongen delen van het lichaam van de overleden hond moest opeten om te overleven. Ook de tweede hond overleefde het niet.

Voor velen zal deze straf niet genoeg zijn voor deze dierenmishandelaar maar de rechter kan niet anders dan de straf zoals vermeld in artikel 337 van het Spaanse strafboek te geven, te weten drie maanden en een dag.

De honden overleden in 2013 en het heeft maar liefst 5 jaar geduurd voordat men de man kon veroordelen. De hond die als laatste overleed had symptomen van  ernstige uitdroging, cachexie en ataxie en bevond zich algemeen in zeer slechte staat.

De hond werd toendertijd levend uit het appartement gehaald maar overleed 48 uur later bij een opvangcentrum.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Ik ben geschokt door dit soort onverlaten. Deze lichte straf is een totaal verkeerd signaal . Overigens vreemd dat de nationaliteit van de man niet vermeld wordt.

 2. Nou deze gek wordt gestraft maar door dit aankomt. Vast niet. Dit soort figuren denken alleen aan henzelf. Schandalig. Straf: de cel in zonder eten, voor zeker 30 dagen (mag ook tot het eind, gelijk de hondjes). Juan 74, ik ben het helemaal met je eens.
  En ik ben het met de andere schrijfster Joan, eens. Betere screening, veel meer doorvragen en nakontrole. Hier zouden vrijwilligers goed werk kunnen doen door mensen die een diertje uit het asiel halen te kontroleren. Een formulier laten tekenen dat in geval van verwaarlozing, de”eigenaren” flink gestraft worden in eerste instantie met een geldboete. Later aangifte voor mishandeling. Het zijn levende wezentjes die alleen maar van je willen houden.

 3. De man hoeft dus niet de gevangenis in want alle straffen onder de 2 jaar hoef je niet uit te zitten, hij gaat dus gewoon vrijuit.

  1. Gewoon schandalig.
   Ik denk dat dit in den Belgique ook zo is.
   Ze kunnen zulke personen toch tenminste bestraffen met een enkelband (thuisarrest)? Of bestaat dit niet hier in Spanje? Weet iemand dit?

   1. Enige is denk ik dat die zich iedere 2 weken dient te melden voor het zetten van een handtekening en niet zonder toestemming het land mag verlaten, maar dat is dan ook het enige zo vrees ik.
    Onvoorstelbaar, eerst duurt het 5 jaar voor hij veroordeeld is en dan krijgen ze dit omdat het in de wet als maximale straf staat.
    De politiek heeft langzaam maar zeker onze dieren wel op de agenda staan, maar het gaat veel te langzaam. Laat ze de wetten aanpassen en mensen keihard aanpakken.

    Maar ook de mentaliteit van mensen moet om, voorbeeld.
    Zaterdag zijn we wezen helpen in een lokaal asiel van de lokale gemeente, gaat de telefoon, een mevrouw die eerder in de week 2 pups heeft opgehaald, want ze was zo eenzaam, belt….wat wil ze? Helaas ja, de hondjes terug brengen.
    De reden? De pups knagen aan haar meubels en poepen in huis.
    Ze liet ze dus niet uit, ze hadden geen kauw speelgoed of kauw botjes (zo noem ik ze maar ff)…tsss. Tja, mevrouw, dat doen pups en zeker als ze geen beweging krijgen en geen speelgoed hebben, het zijn net kinderen heh….
    Ze was niet voor rede vatbaar, de hondjes moeten terug….
    Moraal van dit verhaal, willen we de omstandigheden verbeteren voor de dieren in Spanje en elders, dan zal men naast wetgeving ook voorlichting moeten geven.
    Opvoeding en opleiding, geef er op scholen vanaf dag 1 aandacht voor, dat voorkomt zoveel ellende al denk ik

    1. Misschien moet zo’n asiel ook zijn procedures aanpassen. Doorvragen dus…Je komt er dan al snel achter of men echt interesse heeft en of men weet hoe het dier opgevoed moet worden cq hoeveel tijd erin gaat zitten. Mijn mening is dat dieren te snel en makkelijk worden meegegeven

     1. Ze zijn veel te blij dat ze een hond kunnen plaatsen denk ik.
      Dat is nu juist 1 van de problemen.
      En ze zitten vaak ook nog eens op plaatsen waar het slecht te vinden is.
      Tis al bergen beter dan paar jaar terug, toen waren al die gemeente asiels bekend als doding stations….dus tja. Er is verbetering, maar om alles in 1 keer perfect te doen, dat zal wel niet gebeuren….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by