Drie maanden celstraf voor het doodhongeren van hond in Almería

Oeps ... foto ontbreekt!

Drie maanden celstraf voor het doodhongeren van hond in Almería

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Een man heeft in Almería (slechts) drie maanden celstraf gekregen vanwege het dood laten hongeren van zijn hond die daarnaast gedurende enige tijd om te overleven de resten van een andere hond moest eten. De veroordeelde man mag de cel in gaan en mag daarna gedurende 12 maanden niet in aanraking komen met dieren.

De man in kwestie heeft de volgens de Spaanse wet hoogste celstraf gekregen voor dierenmishandeling in dit geval dus drie maanden. Dat besluit heeft de rechter in Almería genomen omdat de man gedurende lange tijd twee honden geen eten had gegeven.

Een van deze Yorkshire terrier honden overleed vanwege gebrek aan eten en algemene slechte gezondheid terwijl de andere hond noodgedwongen delen van het lichaam van de overleden hond moest opeten om te overleven. Ook de tweede hond overleefde het niet.

Voor velen zal deze straf niet genoeg zijn voor deze dierenmishandelaar maar de rechter kan niet anders dan de straf zoals vermeld in artikel 337 van het Spaanse strafboek te geven, te weten drie maanden en een dag.

De honden overleden in 2013 en het heeft maar liefst 5 jaar geduurd voordat men de man kon veroordelen. De hond die als laatste overleed had symptomen van  ernstige uitdroging, cachexie en ataxie en bevond zich algemeen in zeer slechte staat.

De hond werd toendertijd levend uit het appartement gehaald maar overleed 48 uur later bij een opvangcentrum.

Ga naar de inhoud