Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen

Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen
Beeld: Archieffoto

MADRID – Uit een onderzoek is gebleken dat buitenlandse toeristen die gedurende de zomer Spanje bezoeken het liefst de jamón iberico, paella, patatas bravas en cerveza nuttigen op een terras. In juli en augustus zijn er weer miljoenen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen voor de stranden, de culturele hoogtepunten en de gastronomie.

Madison Market Research hield gedurende de drukste zomermaanden een enquête onder de buitenlandse vakantiegangers die naar Spanje kwamen waaruit is gebleken dat men het liefst een koud biertje drinkt op een terras en dat samen doet met een bord jamón (ham) of paella.

Uit dat onderzoek is gebleken dat 38% van de ondervraagden een goed bord Spaanse ham zeer waardeert terwijl 13% het liever doet met paella, 8% met calamares en rabas (inktvis) en 8% met patatas bravas.

Om dat lekkere eten weg te spelen drinkt 40% van de ondervraagden het liefst een koud biertje en 36% een lekker glas (Spaanse) wijn. Ook blijkt uit het onderzoek dat de beste plaats om dit alles te doen een terras is waarvoor 52% van de ondervraagden koos.

Men heeft bij het onderzoek ook gekeken naar de keuze van de toeristen afkomstig uit verschillende werelddelen. Aziaten eten bijvoorbeeld het liefst de Spaanse ham, kip of kaaskroketten (12%) terwijl Amerikanen liever een bord lekkere paella eten (16%). De toeristen uit Europese landen kiezen blijkbaar liever voor een bordje patatas bravas (12%).

Alhoewel bekend is dat het merendeel van de buitenlandse toeristen die Spanje bezoeken dat hoofdzakelijk doen voor het strand en de zon geeft 36% aan dat ze ook graag nieuwe steden willen bezoeken waarvan 23% aangeeft te genieten van monumenten en de architectuur.

De gastronomie is voor 10% van de ondervraagden het belangrijkste terwijl 18% aangeeft voor het strand te komen. Bij de musea zijn vooral het Prado (47%), het Palacio Real (26%) en Museo Reina Sofia (22%) in Madrid erg populair. Ook het Alhambra (18%) en Las CIbeles (24%) staan hoog in de lijst van veelbezochte plaatsen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Lepb

Bij micasatutapa.nl ! Heerlijk paella.! Net zoals in Spanje!

Joepel

Daar hoef je niet eens toerist voor te zijn. Dat geldt ook voor mij. Koud biertje en ham met olijfolie.??

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.