30 gemeenten in provincie Alicante zijn covid-vrij

123rf
Beeld: 123rf

30 gemeenten in provincie Alicante zijn covid-vrij

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – België heeft recent de autonome regio Valencia in plaats van een rood nu een oranje reisadvies gegeven terwijl Nederland voor de Valencia regio nog steeds de oranje kleur handhaaft. De evolutie van de pandemie in de Valencia regio waar het laagste aantal besmettingen per 100.000 inwoners wordt geregistreerd in de provincies Valencia, Castellón en Alicante heeft ervoor gezorgd dat men relaxter kan omgaan met reisadviezen.

Een van de meest bezochte regio’s in de Valencia regio is de provincie Alicante waar ook de populaire Costa Blanca en de daarbij horende populaire kustplaatsen te vinden zijn. Dat gebied is ook zeer populair bij de overwinteraars en dus komt het oranje reisadvies van België als geroepen. Daarnaast hebben veel Belgen en Nederlanders in dat gebied een vakantiewoning of zijn ze daar woonachtig.

Het aantal besmettingen in de provincies in de autonome regio is lager dan in andere gebieden van Spanje waarbij met name bij de grote steden en Valencia als regionale hoofdstad de meeste besmettingsgevallen geregistreerd staan. Maar er zijn in de provincie Alicante ook gemeenten waar geen enkele inwoner besmet is en er dus gesproken kan worden over covid-vrije gemeenten.

Volgens de regionale krant zijn er geen corona-besmettingen gemeld in de districten (comarcas) l’Alcoià, Marina Alta en het noorden van de Marina Baja. Om precies te zijn gaat het om de volgende 30 gemeenten die covid-vrij zijn: Agres, Alcoleja, Almudaina, Balones, Benasau, Beniardà, Beniglembla, Benifàllim, Benifato, Benillup, Benimassot, Bolulla, Campo de Mirra, Confrides, Quatretondeta, Facheca, Famorca, Gaianes, Gorga, Castell de Guadalest, Llíber, Millena, Murla, Planes, Senija, Tàrbena, Tollos, Tormos, La Vall d’Ebo en Vall de la Gallinera.

Het grootste aantal gemeenten zonder corona-besmettingsgevallen is te vinden in de provincie Castellón en dan met name in de Ares de Maestrat, Gaudiel en Andilla districten in het binnenland. 

In de provincie Valencia zijn er praktisch geen gemeenten die covid-vrij zijn maar wordt er toch gesproken over 12 gemeenten waaronder Dos Aguas, Sellent, Benifairó de la Valldigna en Guardamar de La Safor waar op dit moment niemand besmet is met het coronavirus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.