Search
menu
Search

Eerste beelden van docuserie over Spaanse premier Pedro Sánchez

Eerste beelden van docuserie over Spaanse premier Pedro Sánchez
Beeld: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

Eerste beelden van docuserie over Spaanse premier Pedro Sánchez

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De huidige Spaanse premier Pedro Sánchez is de hoofdrolspeler van een docuserie die binnenkort ergens te zien zal zijn. In de serie over de Spaanse premier is te zien wat er zoal speelt achter de schermen van een bewindvoerder, zowel tijdens het dagelijkse werk als in privésfeer. Het is nog niet bekend waar en wanneer de docuserie over Sánchez te zien zal zijn. Onderaan dit artikel is een video te zien.

Toeval of niet, de docuserie over de huidige premier van Spanje, Pedro Sánchez, zal ongeveer een jaar voor de verkiezingen in Spanje uitkomen. De docuserie heeft de naam ‘Moncloa’ gekregen waarbij de makers eigenlijk willen aangeven dat het niet zozeer om Pedro Sánchez gaat maar meer om de figuur van premier van Spanje, de ambtswoning Moncloa en alles wat er speelt achter de schermen van een bewindvoerder.

Pedro Sánchez stemde toe bijna 24 uur per dag gevolgd te worden door de camera’s van regisseur Curro Sánchez maar er waren enkele beperkingen. Zo wilde de premier niet dat zijn dochters in beeld zouden komen en mochten vanwege de veiligheid geen opnames gemaakt worden bij belangrijke bijeenkomsten en vergaderingen in Brussel en tijdens de NAVO-top in Madrid. Voor de rest zijn er door Moncloa geen beperkingen opgelegd, aldus de regisseur.

De docuserie bestaat uit zes segmenten: de geschiedenis van het gebouw ‘Moncloa’, de ambtswoning en het kantoor van de Spaanse premier; de protocollen; een kijkje achter de schermen bij de verschillende afdelingen en medewerkers; de coördinatie van de NAVO-top; het beheer van de oorlog in Oekraïne; de ministerraad en andere bijeenkomsten met ministers en het persoonlijke leven van Pedro Sánchez. De opnames begonnen in februari 2022. 

De regisseur en producenten verzekeren dat de hele docuserie wordt gefinancierd door het privé-initiatief van de productiebedrijven Secuoya en The Pool. Het is niet de bedoeling dat de docuserie op een openbaar tv-netwerk wordt uitgezonden waarbij men meer zoekt naar platforms zoals Netflix of Amazon Prime Video als potentiële klanten. Deze hebben volgens de producers echter nog geen interesse getoond.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?