Leer de goedkoopste dorpen om een woning te kopen in de provincie Málaga kennen

Leer de goedkoopste dorpen om een woning te kopen in de provincie Málaga kennen
Beeld: via canva.com

Leer de goedkoopste dorpen om een woning te kopen in de provincie Málaga kennen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Er zijn steeds meer Nederlanders en Belgen die een eerste of tweede woning willen kopen in de provincie Málaga. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien het een provincie is met de stranden van de Costa del Sol, natuurgebieden, cultuur en de bruisende stad Málaga. Maar de woningen zijn steeds duurder aan het worden, al is het mogelijk om voor weinig geld een woning te vinden, maar de vraag is waar dan?

De huizenprijzen in Andalusië zijn in augustus sterk gestegen. De gemiddelde prijs per vierkante meter steeg met 9% tot 2.044 euro. In de provincie Málaga en de stad Málaga was de stijging nog groter. In de provincie steeg de gemiddelde prijs met 11,7% tot 3.000 euro per vierkante meter. In de stad Málaga steeg de gemiddelde prijs met bijna 14% tot 2.594 euro per vierkante meter.

De huizenprijzen in de provincie Málaga variëren echter sterk. In sommige gemeenten kost een woning gemiddeld slechts 550 euro per vierkante meter, terwijl in andere gemeenten de prijzen boven de 4.000 euro liggen. De goedkoopste gemeente om een woning te kopen is Teba, dat in het noorden van de provincie ligt. In augustus was de gemiddelde prijs in Teba 551 euro per vierkante meter.

Na Teba volgen Villanueva de Algaidas en Alameda, met prijzen van ongeveer 564 en 587 euro per vierkante meter. Er zijn ook andere gemeenten in de provincie met zeer betaalbare aankoopprijzen, zoals: Archidona (737 euro/m²) en Campillos (749), die op een uur rijden van de hoofdstad liggen, en Benaoján (787), die op twintig minuten van Ronda ligt.

De huizenprijzen in de provincie Málaga zijn in augustus 2023 in slechts zeven gemeenten gedaald. De grootste daling was in Comares, waar de prijzen met bijna 20% daalden. Ook in Villanueva de Algaida, Benamocarra en Tolox daalden de prijzen, met respectievelijk 8%, 7% en 6,8%.

De huizenprijzen in de gemeente Benajarafe zijn met bijna 22% gestegen. Andere gemeenten met een sterke prijsstijging zijn Torremolinos, Coín, Estepona en Mijas, die allemaal populaire toeristische bestemmingen zijn en in trek zijn bij buitenlandse kopers. 

De huizenprijzen in de gemeenten Casabermeja, Alameda, Casares, Chilches, Guaro en Teba zijn met ongeveer 2% of 1% gestegen. Marbella is nog steeds de duurste gemeente om een woning te kopen in de provincie Málaga, met een gemiddelde prijs van 4.342 euro per vierkante meter. Benahavís en Istán zijn ook zeer duur, met prijzen van meer dan 4.000 euro per vierkante meter.

Ga naar de inhoud