skip to Main Content

“Black Friday” gekte nu al losgebarsten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Officieel moeten de consumenten nog 24 dagen wachten tot 24 november wanneer het Black Friday is maar veel winkels zijn via reclame uitingen al begonnen met de campagne voor deze super korting vrijdag. Het gaat dan om grote kledingzaken, warenhuizen, elektronica winkels maar ook reisbureaus, vliegmaatschappijen en autoverkopers. Black Friday is sinds 2015 de tweede belangrijke kortingsperiode geworden in Spanje waarbij er miljoenen euro’s worden omgezet.

Spaanse winkeliers deden vorig jaar al massaal mee met de Black Friday maar dit jaar lijkt het erop dat iedereen gaat meedoen. Alle grote ketens zoals El Corte Ingles, Carrefour, Media Markt, Decathlon en Worten hebben reclamecampagnes opgezet en geven veel kortingen tot wel 50%. In de meeste gevallen gaat het om elektronica zoals tablets, mobiele telefoons, televisies maar bij andere winkels zoals Decathlon, Zara en Primark ook om kleding, bij vliegmaatschappijen en reisbureaus om tickets en reizen of auto’s bij autoverkopers. De grote winnaars van de Black Friday zijn echter de online winkels zoals PC Componentes, Amazon en Ebay die op die ene dag elk jaar weer een recordomzet binnenhalen. Amazon begon in 2016 al op 21 november met de Pre Black Friday kortingen terwijl PC Componentes op 23 november begon met de kortingen.

De naam Black Friday is echter niet helemaal correct want de kortingen worden niet alleen gegeven op die ene dag – vrijdag – maar ook op zaterdag en zondag, daar waar de winkels open zijn (sommige winkels gaan speciaal open die dag). Mocht je dus tijdens dat ene weekend ergens naartoe gaan om te shoppen, schrik dan niet als het megadruk is met winkelende mensen. Heb je geen zin om de deur uit te gaan maar wil je toch schoppen met kortingen, dan kan dat ook online zoals op Ebay of Amazon.

Black friday vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 november, de dag na het Amerikaanse Thanksgiving feest. Het is in principe (weer) een Amerikaans fenomeen welke net zoals de cyber monday, dit jaar op 27 november, langzaam de wereld overneemt. Logisch natuurlijk want met veel reclame kunnen winkels klanten aantrekken die in 24 uur tijd ontzettend veel geld uitgeven, hoofdzakelijk via internet winkels maar ook steeds meer in de echte winkels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. “Cyber monday”?? Wat is dat nu weer. Ik ben zelf werkzaam als internet provider maar van “cyber monday” heb ik nog niet eerder gehoord…..
  Overigens wordt ik ook flauw van al die anglo-americaanse vieringen. Valentijns dag, haloween, black Friday. Allemaal commercie. Op Valentijnsdag moeten we allemaal bloemetjes kopen en kaartjes sturen en uit eten gaan. Niet omdat je je geliefde eens moet verwennen, nee om de kas te spekken van de handel.
  Haloween wordt ook gebruikt om zoetigheid in huis te halen en verkleed partijen met kleding en versierde huizen etc. levert ook weer centjes op. En met black friday wordt de consument ook weer het geld uit de zak geklopt. En de koopjes… dat zijn vaak oude modellen die al niet meer lekker lopen of eerst op-geprijsd om daarna weer flink af te prijzen. En vaak blijkt er op de spullen gekocht tijdens de black friday verminderde garantie te zitten or extra’s die erbij horen ontbreken.
  Ik heb ooit een 50″ TV gekocht bij PC-Components hier genoemd in het artikel. Een week voor black friday, wist ik veel… Nou, een week later was ie afgeprijsd… maar wel nog 50€ duurder dan waarvoor ik het een week ervoor tegen de gewone prijs had gekocht… jaja. allemaal geld klopperij en ik doe dus niet mee.

  1. Gelukkig ben ik dus niet de enige die inziet dat je zwaar belazerd wordt tijdens deze dagen, maar als je goed oplet valt het wel degelijk op.

 2. Ik doet hier nooit aan mee en vorig jaar zag ik hogere prijzen dan normaal op black friday, je wordt belazerd waar je bij staat. Ik houd het geld gewoon in the pocket.

   1. Ja, die snap ik, maar het wordt nergens in het artikel gebruikt. En in Spanje ben ik gewend dat ze dat verderfelijke Engels altijd vertalen. Dus hoe zit het nou?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken