skip to Main Content

De populairste politiedienst op Twitter en andere sociale netwerken is de Policía Nacional

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politiedienst Policía Nacional is al langer aanwezig op de sociale media en nu hadden zij heuglijk nieuws, zij bereikten op hun Twitter account drie miljoen volgers. Daarmee heeft de Policía Nacional meer volgers dan welke andere politiedienst ter wereld, inclusief de Amerikaanse FBI. De andere politiediensten zoals de Guardia Civil en de Catalaanse Mossos d’Esquadra zijn ook aanwezig op de sociale netwerken maar hebben lang niet zoveel volgers.

Een team van acht mensen is verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de Policía Nacional op de sociale media. Zo verschijnen er dagelijks, naast hun updates op Facebook en Instagram profielen, tussen de 10 en de 15 tweets op Twitter. Deze tweets en berichten zijn in eerste instantie serieus bedoeld maar daar tussendoor zijn er ook tips, ideeën, waarschuwingen en humor.

De eerste @policia Tweet verscheen op 11 maart 2009 om 19:07 uur en deze was zeer simpel “Met 55.000 agenten werken wij elke dag om de veiligheid van de burgers in Spanje te bewaren.” Het was de journalist Carlos Fernández Guerra die de naam registreerde en hij begon met het versturen van de eerste berichtjes.

In het begin waren de tweets hoofdzakelijk bedoeld voor journalisten maar toen er 10.000 volgers waren realiseerde men zich dat niet alleen journalisten de tweets volgden maar ook de burgers. Naast tweets over misdaad-preventie, waarschuwingen, tips, ideeën, dierenleed is er ook plaats voor humor en andere meer relaxte tweets. Iets soortgelijks doet ook de Guardia Civil die iets meer dan 1 miljoen volgers heeft op Twitter.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken