Krijgt de groene guagua concurrentie van zwarte bussen op de Canarische Eilanden?

Krijgt de groene guagua concurrentie van zwarte bussen op de Canarische Eilanden?
Beeld: Canarias7

LAS PALMAS – Is het een batmobiel om meerdere batmans te vervoeren of is het een nieuwe kleur lijndienstbus op Gran Canaria. Traditiegetrouw zijn de lijndienstbussen op de Canarische Eilanden groen van kleur en hebben ze de naam ‘guagua’. Maar de laatste dagen is er ook een zwarte bus te zien en veel mensen vragen zich of men gek is geworden met de ‘bat-guagua’.

Want, de ‘guagua’ moet groen van kleur zijn anders is het geen ‘guagua’. Dus veel inwoners en bezoekers van Las Palmas de Gran Canaria vragen zich af of de lijndienstbussen van kleur gaan veranderen.

Op lijn 45 tussen Santa Catalina en Hoya Andrea rijdt een zwarte lijndienstbus die de passagiers op de normale route rondbrengt. Het is de reizigers natuurlijk al opgevallen dat de bus anders gekleurd was maar eigenlijk wist men niet zo goed waarom.

LEESTIP: Waarom heet de bus op de Canarische Eilanden ‘guagua’?

Het gaat om een testbus van het merk Volvo. Het is een hybride bus die door de Spaanse tak van Volvo aan de Guaguas Municipales geleend is om te testen of men in de toekomst van deze zwarte bussen ook groene bussen kan laten rijden op het eiland.

Want men is niet van plan om de kleur van de lijndienstbussen op Gran Canaria te veranderen, die zal altijd groen zijn. De ‘Bat-guagua’ die dus nu rondrijdt in las Palmas gebruikt men om te testen.

De kostprijs van deze hybride guagua is 300.000 euro per stuk. Mocht de Guaguas Municipales besluiten dit Volvo model 7.900 te gaan gebruiken dan voegt deze zich bij de drie reeds aangeschafte Vectia Veris 12 Hybride bussen die men voor 988.500 euro heeft gekocht.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De groene guaguas zijn inderdaad op Tenerife te vinden. Het is jammer dat de eilanden vaak worden verward en vaak in het nadeel van Tenerife, wat ik niet snap.

Op Tenerife zijn het groene guaguas ?

Aaaaah dan komt daar het misverstand vandaan. Tja alle eilanden worden vaker op 1 hoop gegooid…

Bij mijn weten zijn de Guagua bussen op Gran Canaria hartstikke blauw. Toch?
Groet

De stadsbussen van Las Palmas zijn geel, de ov bussen die over het eiland rijden (global) zijn blauw. Deze zwarte bus gaat als test een stadsroute rijden(lijn 45), dus vervangt (tijdelijk) een gele bus. Groene ov bussen ben ik op Gran Canaria nog niet tegengekomen….

Nee groene bussen heb ik ook nog nooit gezien op GC. De guaguas (stad) zijn geel of een soort turquoise blauw (eiland). Overigens heet elke ov bus guagua, het verschil tussen stads- en regio vervoer zit m in de kleur. Wellicht hebben ze groene bussen op andere eilanden?

bij het inloggen op jullie site komen er meldingen dat jullie site niet veilig is …… ik ben een vrouw van 78 en heb er niet veel verstand van …. maar toch wel verstandig dit te controleren,

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.