Search
menu
Search

Krijgt de groene guagua concurrentie van zwarte bussen op de Canarische Eilanden?

Oeps ... foto ontbreekt!

Krijgt de groene guagua concurrentie van zwarte bussen op de Canarische Eilanden?

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Is het een batmobiel om meerdere batmans te vervoeren of is het een nieuwe kleur lijndienstbus op Gran Canaria. Traditiegetrouw zijn de lijndienstbussen op de Canarische Eilanden groen van kleur en hebben ze de naam ‘guagua’. Maar de laatste dagen is er ook een zwarte bus te zien en veel mensen vragen zich of men gek is geworden met de ‘bat-guagua’.

Want, de ‘guagua’ moet groen van kleur zijn anders is het geen ‘guagua’. Dus veel inwoners en bezoekers van Las Palmas de Gran Canaria vragen zich af of de lijndienstbussen van kleur gaan veranderen.

Op lijn 45 tussen Santa Catalina en Hoya Andrea rijdt een zwarte lijndienstbus die de passagiers op de normale route rondbrengt. Het is de reizigers natuurlijk al opgevallen dat de bus anders gekleurd was maar eigenlijk wist men niet zo goed waarom.

LEESTIP: Waarom heet de bus op de Canarische Eilanden ‘guagua’?

Het gaat om een testbus van het merk Volvo. Het is een hybride bus die door de Spaanse tak van Volvo aan de Guaguas Municipales geleend is om te testen of men in de toekomst van deze zwarte bussen ook groene bussen kan laten rijden op het eiland.

Want men is niet van plan om de kleur van de lijndienstbussen op Gran Canaria te veranderen, die zal altijd groen zijn. De ‘Bat-guagua’ die dus nu rondrijdt in las Palmas gebruikt men om te testen.

De kostprijs van deze hybride guagua is 300.000 euro per stuk. Mocht de Guaguas Municipales besluiten dit Volvo model 7.900 te gaan gebruiken dan voegt deze zich bij de drie reeds aangeschafte Vectia Veris 12 Hybride bussen die men voor 988.500 euro heeft gekocht.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?