November begonnen met 31 graden in Spanje

November begonnen met 30 graden in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De maand november is begonnen zoals afscheid is genomen van de maand oktober, met voor de tijd van het jaar te hoge temperaturen. Dat is met name te merken langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen en de Canarische Eilanden waar het kwik is gestegen tot 31,1 graden op vrijdag 1 november, een warme zomerse dag om de begraafplaatsen te bezoeken tijdens Allerheiligen en te genieten van een vrije werkdag in Spanje.

De hoogste temperatuur van Spanje werd op vrijdag 1 november gemeten in Vélez-Málaga (Málaga) met 31,1 graden. Als tweede op de lijst staat Pájara (Fuerteventura) met 30,6 graden wat net zo warm is als in Maspalomas (Gran Canaria). In de kustplaats Motril (Granada) werd het 30,5 graden terwijl niet ver daarvan in Salobreña (Granada) een temperatuur werd gemeten van 30 graden aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Maar ook in de provincie Valencia werd het erg warm met 29,7 graden in de hoofdstad Valencia terwijl het bij het vliegveld van Valencia 29,2 graden werd en in Javea (Alicante) 29,4 op de temperatuurmeter stond. Ook in Murcia werd het warm met 29,5 graden bij het vliegveld San Javier.   

Catalonië

In Catalonië werd de hoogst gemeten temperatuur geregistreerd in Tortosa (Tarragona) met 27,4 graden terwijl het in Vandellos (Tarragona) 22,5 graden werd, in Cabacas (Tarragona) 22,4 graden en 22,1 graden in Vilafranca del Penedès (Barcelona). In de provincie Gerona kwam het kwik niet boven de 20,4 graden bij het vliegveld van Gerona.

Valencia regio

In de Valencia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Valencia stad met 29,7 graden gevolgd door Javea (Alicante) met 29,4 graden, Valencia vliegveld met 29,3 graden, Alicante stad met 28,6 graden en lliria (Valencia) met 28,5 graden. In Castellón werd het 25,8 graden en in Vinaros 24,8 graden.

Balearen

Op Mallorca werd in Port de Pollença de hoogste temperatuur gemeten van de Balearen met 27,1 graden gevolgd door Pollença (Mallorca) met 26,7 graden, Eivissa (Ibiza) met 26,4 garden, Capdepera (Mallorca) met 25,6 graden en Formentera met 25,5 graden. Op Menorca werd het niet warmer dan 22,5 graden bij het vliegveld van het eiland.

Murcia

In de provincie en regio Murcia werd het 29,5 graden bij het vliegveld San Javier gevolgd door 28,6 garden in Totana, 28,6 garden in Murcia, 28,4 garden in Mazarrón en 28,2 graden in Águilas.

Andalusië

Zoals eerder vermeld werd de hoogste temperatuur van vrijdag 1 november gemeten in Vélez-Málaga (Málaga) met 31,1 graden gevolgd door Motril (Granada) met 30,5 graden, Algarrobo (Málaga) met 30,1 graden, Salobreña (Granada) met 30 graden en Rincón de la Victoria (Málaga) met 29,1 graden.

In de provincie Almería steeg het kwik niet verder dan 26,9 graden in Roquetas de Mar. Langs de kust van Cádiz was het koeler en werd het niet warmer dan 25,2 graden in Jerez de la Frontera terwijl het kwik steeg naar 25,9 graden in Huelva.

Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden werd op Fuerteventura in Pájara de hoogste temperatuur gemeten met 30,6 graden net zoals in Maspalomas (Gran Canaria). In de haven van Mogán (Gran Canaria) werd het 28,7 graden en in San Bartolome Tirajana (Gran Canaria) 28,5 graden. 

Bij het vliegveld Tenerife Zuid werd het 27,9 graden en op Lanzarote bij het vliegveld 28,2 graden. Ook op de overige Canarische Eilanden is het zeer aangenaam met temperaturen tussen de 25 en 28 graden.

In de rest van Spanje liggen de temperaturen rond de 20 graden en regent het op verschillende plaatsen, met name langs de Atlantische kust zoals in Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland maar ook in het midden van het land zoals in de regio’s Castilië en León, Castilla-La Mancha, Madrid, La Rioja, Navarra en delen van Aragon.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dat was echt de eerste keer in weet ik hoeveel jaren dat de kinderen met Halloween in de avond, geen jasje aan hoefden, we hebben tot middernacht buiten gezeten en ons huis was 1 groot spookhuis hahaha.

Altijd die hoge temperaturen. Zelfs nog in november. Je moet er van houden. Als we in het najaar 6 weken in Spanje zijn en we komen thuis dan is het herfst. Heerlijke frisse wind en vallende bladeren met al die mooie kleuren dat heeft toch wel iets.

Lekker in de Benelux blijven zou ik zeggen zeg ik zo

Heb 1 en 2 november ook wel eens sneeuw gezien in midden Spanje,
zon klinkt me beter inde oren.

Klopt. Lekker warm hier in Fuerteventura.

Allemaal leuke info, maar volgend weekend is het gewoon 10 graden koeler, dus niks bijzonders.

Heerlijk weertje hier in de Marina Alta. Vroeg in de middag zelfs dertig graden op het strand. Lekker in zee gezwommen. Nu op een terras, bijna achtentwintig graden volgens de temperatuurmeter. Strakjes ergens gaan eten, buiten uiteraard. Genieten!!

Zo is dat Jan. Daarom zijn we hier.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.