Search
menu
Search

November begonnen met 31 graden in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

November begonnen met 31 graden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De maand november is begonnen zoals afscheid is genomen van de maand oktober, met voor de tijd van het jaar te hoge temperaturen. Dat is met name te merken langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen en de Canarische Eilanden waar het kwik is gestegen tot 31,1 graden op vrijdag 1 november, een warme zomerse dag om de begraafplaatsen te bezoeken tijdens Allerheiligen en te genieten van een vrije werkdag in Spanje.

De hoogste temperatuur van Spanje werd op vrijdag 1 november gemeten in Vélez-Málaga (Málaga) met 31,1 graden. Als tweede op de lijst staat Pájara (Fuerteventura) met 30,6 graden wat net zo warm is als in Maspalomas (Gran Canaria). In de kustplaats Motril (Granada) werd het 30,5 graden terwijl niet ver daarvan in Salobreña (Granada) een temperatuur werd gemeten van 30 graden aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Maar ook in de provincie Valencia werd het erg warm met 29,7 graden in de hoofdstad Valencia terwijl het bij het vliegveld van Valencia 29,2 graden werd en in Javea (Alicante) 29,4 op de temperatuurmeter stond. Ook in Murcia werd het warm met 29,5 graden bij het vliegveld San Javier.   

Catalonië

In Catalonië werd de hoogst gemeten temperatuur geregistreerd in Tortosa (Tarragona) met 27,4 graden terwijl het in Vandellos (Tarragona) 22,5 graden werd, in Cabacas (Tarragona) 22,4 graden en 22,1 graden in Vilafranca del Penedès (Barcelona). In de provincie Gerona kwam het kwik niet boven de 20,4 graden bij het vliegveld van Gerona.

Valencia regio

In de Valencia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Valencia stad met 29,7 graden gevolgd door Javea (Alicante) met 29,4 graden, Valencia vliegveld met 29,3 graden, Alicante stad met 28,6 graden en lliria (Valencia) met 28,5 graden. In Castellón werd het 25,8 graden en in Vinaros 24,8 graden.

Balearen

Op Mallorca werd in Port de Pollença de hoogste temperatuur gemeten van de Balearen met 27,1 graden gevolgd door Pollença (Mallorca) met 26,7 graden, Eivissa (Ibiza) met 26,4 garden, Capdepera (Mallorca) met 25,6 graden en Formentera met 25,5 graden. Op Menorca werd het niet warmer dan 22,5 graden bij het vliegveld van het eiland.

Murcia

In de provincie en regio Murcia werd het 29,5 graden bij het vliegveld San Javier gevolgd door 28,6 garden in Totana, 28,6 garden in Murcia, 28,4 garden in Mazarrón en 28,2 graden in Águilas.

Andalusië

Zoals eerder vermeld werd de hoogste temperatuur van vrijdag 1 november gemeten in Vélez-Málaga (Málaga) met 31,1 graden gevolgd door Motril (Granada) met 30,5 graden, Algarrobo (Málaga) met 30,1 graden, Salobreña (Granada) met 30 graden en Rincón de la Victoria (Málaga) met 29,1 graden.

In de provincie Almería steeg het kwik niet verder dan 26,9 graden in Roquetas de Mar. Langs de kust van Cádiz was het koeler en werd het niet warmer dan 25,2 graden in Jerez de la Frontera terwijl het kwik steeg naar 25,9 graden in Huelva.

Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden werd op Fuerteventura in Pájara de hoogste temperatuur gemeten met 30,6 graden net zoals in Maspalomas (Gran Canaria). In de haven van Mogán (Gran Canaria) werd het 28,7 graden en in San Bartolome Tirajana (Gran Canaria) 28,5 graden. 

Bij het vliegveld Tenerife Zuid werd het 27,9 graden en op Lanzarote bij het vliegveld 28,2 graden. Ook op de overige Canarische Eilanden is het zeer aangenaam met temperaturen tussen de 25 en 28 graden.

In de rest van Spanje liggen de temperaturen rond de 20 graden en regent het op verschillende plaatsen, met name langs de Atlantische kust zoals in Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland maar ook in het midden van het land zoals in de regio’s Castilië en León, Castilla-La Mancha, Madrid, La Rioja, Navarra en delen van Aragon.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?