skip to Main Content
Angstaanjagende tornado verrast inwoners Palos de la Frontera in Huelva (video)

Angstaanjagende tornado verrast inwoners Palos de la Frontera in Huelva (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – De inwoners van de kustplaats Palos de la Frontera waren donderdagmiddag rond 18.45 uur even compleet verrast toen een heuse tornado bij hun dorp voor spectaculaire beelden en angstige momenten zorgde. Uiteraard zorgde de windhoos ook voor schade en op de video is te zien hoe de wind ronddraait en van alles en nog wat enkele minuten lang door de lucht gooit. Een tornado zoals deze komen maar zelden voor in Spanje.

De spectaculaire en angstaanjagende tornado in Palos de la Frontera in de provincie Huelva lijkt op een tornado uit een of andere spannende Amerikaanse film. Daags nadat voor de kust van Valencia ook al een waterhoos was geregistreerd en op video was vastgelegd, konden de verraste inwoners van Palos de la Frontera hetzelfde doen in hun eigen plaats. Er waren onder de inwoners enkele angstige momenten omdat dit niet iets is wat men elke dag ziet en eigenlijk niet weet wat men moet doen.

De tornado heeft voor schade gezorgd aan het straatmeubilair en bomen en struiken werden uit de grond getrokken en door de lucht geslingerd. Daarnaast veroorzaakte de tornado schade aan een bejaardentehuis in de omgeving, werden er diverse deuren uit hun voegen getrokken van enkele huizen en raakten ten minste twee voertuigen beschadigd door rondvliegend puin. Dat alles in slechts 5 minuten want dat was de tijd dat de tornado ronddraaien boven Palos de la Frontera.

Lees ook: Gaan we in de toekomst meer tornados krijgen in Spanje?

Overigens heeft de hevige regenval van deze donderdag ook veel schade en overlast veroorzaakt. Zo stonden er straten, kelders en pleinen blank, waaiden er bomen omver en viel op sommige plaatsen de stroom uit. Kortom een hevige storm die deze donderdag over Huelva raasde – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken