skip to Main Content
Navigatiemenu

Benidorm bereidt zich voor op de kerst met de kerstmarkt, het kerstdorp en de kerstman die op bezoek komt

BENIDORM – In de kustplaats Benidorm zal dit weekend het kerstfeest beginnen met de opening van het Plaza de la Navidad ofwel het kerstplein, het speciale kerstdorp, de opening van de kerstmarkt en speciale shows in de hal van het gemeentehuis van de stad. De traditionele kerststal zal pas vanaf 8 december in de Tomás Ortuño straat te bewonderen zijn. De kerstverlichting op de straten van de populaire kustplaats zorgen nu al voor een gezellige sfeer.

Deze zaterdag 2 december zal vanaf 18 uur op het plein SSMM Reyes de España het Plaza de la Navidad ofwel kerstplein geopend worden. Tot 7 januari kan iedereen op dit plein genieten van een gezellige kerstsfeer maar dan op zijn Spaans uiteraard. Verwacht hier geen oliebollen kraampjes maar wel churros karren en daarnaast activiteiten voor het hele gezin zoals luchtkastelen (hinchables), een overdekte schaatsbaan (pista de patinaje), diverse andere attracties voor de kleinste bezoekers en optredens voor de kinderen op bepaalde dagen maar vanaf 22 december elke dag.

Op dezelfde dag wordt ook het Poblado Navideño ofwel kerstdorp in de Calle Gambo geopend welke dit jaar door de vereniging van ondernemers georganiseerd wordt. In dit kerstdorp kunnen de kinderen hun kerstkaarten en brieven voor de kerstman in de brievenbus doen. Voor de kinderen die het durven is er de mogelijkheid om het wensenlijstje persoonlijk af te geven bij de kerstman zelf. Daarnaast kan de hele familie de woning van de kerstman bekijken en met hem op de foto gaan of een selfie maken wat kan gebeuren tussen 2 en 22 december van maandag tot en met vrijdag tussen 17 en 21 uur en in de weekenden tussen 10.30 en 14 uur en 17 en 23 uur.

In de Calle Gambo en de daarnaast gelegen straten Alameda, Martinez Alejos, Paseo de la Carretera en het Parque de Elche komen verschillende attracties te staan voor de kinderen en volwassenen waaronder draaimolens, luchtkastelen etc.

In het Parque de Elche wordt zoals elk jaar weer een kerstmarkt georganiseerd die ook op zaterdag 2 december van start gaat. Hier is het mogelijk om bij de tientallen kraampjes originele kado’s te kopen of kerstversiering te vinden en handgemaakte spulletjes te kopen.

Vanaf 8 december zal de Asociación Cultural Recreativa La Barqueta weer hun kerststal (belén) tentoonstellen aan het publiek. Dat gebeurt in de Calle Tomás Ortuño waar de belén tussen 8 december en 7 januari te bewonderen zal zijn.

Als nieuwtje dit jaar komen de driekoningen (Los Reyes Magos) naar Benidorm waar zij vanaf 2 januari hun kampement opslaan en er verschillende activiteiten zijn zoals het afgeven van de brieven van de kinderen aan de officiële postbode van de driekoningen die vanaf die datum elke middag langs komt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Plaats een reactie op dit artikel:

  • Via SpanjeVandaag
  • Via Facebook
  • Via Google+
Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!

Loading Facebook Comments ...
Back To Top