skip to Main Content
Personeel bars en restaurants op het vliegveld van Málaga gaan met de kerst staken

Personeel bars en restaurants op het vliegveld van Málaga gaan met de kerst staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De vakbond heeft al het horecapersoneel op het vliegveld van Málaga opgeroepen om rond de kerstdagen te staken. Deze staking moet er volgens hen komen omdat er kans is dat er banen verloren gaan nu de beheerder van het vliegveld Aena besloten heeft meer ruimtes ter beschikking te gaan stellen voor horecagelegenheden. De vakbonden CCOO en UGT hebben opgeroepen om op de dagen 22, 23, 29 en 30 december het werk neer te gaan leggen.

De Spaanse luchtvaart beheerder Aena heeft op diverse vliegvelden waaronder Barcelona-El Prat, Las Palmas de Gran Canaria en nu ook Málaga-Costa del Sol meer ruimtes vrijgegeven waar horecagelegenheden kunnen komen of waar reeds bestaande bars en restaurants opgedeeld moeten worden. De vakbonden van de reeds aanwezige werkers in de horeca zijn bang dat daardoor banen verloren zullen gaan en willen door middel van een staking laten zien dat ze het er niet mee eens zijn.

Met de staking wil men zich verzetten tegen de verdeling van restaurants en bars en de creatie van nieuwe horecagelegenheden op het vliegveld van Málaga. De vakbonden zijn van mening dat door het creëren van nieuwe ruimtes en door de reeds bestaande ruimtes te verdelen er negatieve gevolgen zullen zijn voor de werkgelegenheid en de rechten van de werknemers.

Mocht je dus tussen 22 en 30 december naar of vanaf het vliegveld Málaga-Costa del Sol vliegen houdt er dan rekening mee dat de bars en restaurants dicht kunnen zijn. Het is nog niet bekend of de stakingen de hele dag moeten gaan plaatsvinden of slechts gedeeltelijk diverse uren per dag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken