skip to Main Content
Nieuw panorama-rokers terras vliegveld Alicante-Elche pas in 2020 open
Voorbeeld (Amsterdam Schiphol) / Pinterest

Nieuw panorama-rokers terras vliegveld Alicante-Elche pas in 2020 open

ALICANTE – Passagiers van het vliegveld Alicante-Elche aan de Costa Blanca moeten nog enkele maanden wachten voordat ze gebruik kunnen maken van het nieuw aan te leggen panoramaterras. Ondanks dat in januari dit jaar al bekend werd dat er plannen waren voor een ‘terraza con vistas a los aviones’, zal deze pas in het eerste halfjaar van 2020 open gaan.

De directrice van het vliegveld Alicante-Elche heeft laten weten dat de bouwwerkzaamheden goed verlopen maar dat men nog enkele maanden moet wachten voordat het zover is. Er wordt op dit moment een panoramaterras aangelegd van 130 m2 waar je niet alleen zicht hebt op de vliegtuigen maar waar ook de rokers terecht kunnen.

Recent heeft het vliegveld van de Costa Blanca de 14 miljoenste (de 68-jarige Nederlandse Lyda Kap) passagier mogen ontvangen wat een record is voor het regionale vliegveld. Om te voldoen aan de wensen van veel reizigers die met name willen roken terwijl ze op hun vliegtuig wachten en/of de aankomende en vertrekkende vliegtuigen willen zien, heeft men besloten een terras aan te leggen.

Het gaat om een terras van 130 vierkante meter dat onderdeel is van een Sports bar/pub van 317 m2 die geopend wordt en onderdeel is van de vernieuwingen die de vliegveld beheerder Aena doorvoert in het vliegveld van de Costa Blanca. Aangezien dit een van de weinige plekken is waar gerookt mag worden zal het druk gaan worden met de ‘fumadores’. 

Het panoramaterras komt bovenop een pre-boarding gebouw van enkele meters hoog waardoor men niet alleen een zicht heeft op de landingsbaan maar ook op de Middellandse Zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Vreemd dat iedereen zich druk maakt over het roken maar dat ik niemand hoor over de pestzooi die vliegtuigen uitstoten!! Veel plezier op het panorama terras!!

 2. Roken is helemaal uit de tijd zinloos en dom. Als je niet kunt stoppen met roken heb je geen wilskracht en je staat al met 1 been in je graf. Zodra je een probleem bemerkt dat door het roken veroorzaakt is ben je al te laat. Het kost veel geld en er zijn geen voordelen aan roken te vinden, het enige feit is dat je er vroeg of laat dodelijk ziek van wordt. Er zijn uitzonderingen maar die zijn op 1 hand te tellen.

 3. Hola. Blijkbaar worden hier de anders denkenden niet opgenomen in de reacties, jammer dat dit enkel een clubje voor éénsgezinden is hoewel hier vaak persoonlijke aanvallen op elkaar worden gepubliceerd !

 4. Hola.Er zijn hier toch nog wat tolerante lezers, blij om dat te lezen want al die asocialen die geen rokers dulden…waarop kunnen en mogen ze nog publiekelijk reageren ? Er zijn heus plaatsen genoeg waar niet rokers meester zijn, dus laat de verstoten rokers samen hokken en genieten van hun sigaret als dat hun keuze is !

 5. vind ik een super goed idee van dat panoramaterras ¡¡¡
  Ik ben al 10 jaar een niet roker maar desondanks ga ik toch genieten op dit terras

 6. Ik ben zelf nu meer dan 10 jaar gestopt met roken, maar ik heb een groot probleem met mensen die anderen geen sigaretje gunnen. In de luchthaven van Alicante is ruimte genoeg voorzien voor niet rokers. Gun aub de rokers dan ook een plaatsje om hun sigaret te roken.

 7. Bizar dat er met gemeenschapsgeld een dodelijke verslaving wordt gefaciliteerd en gestimuleerd. Van mij mag het terras geheel rookvrij worden, in het belang van de verslaafde rokers, in het belang van alle niet-rokers, en in financieel/maatschappelijk belang.

 8. Roken wordt overal negatief onthaald, dus waarom zo’n mooi dakterras voor de rokersn baat het uit voor niet-rokers en succes verzekerd.

 9. Dan mag ik hopen dat de rokers een eigen afgesloten gedeelte krijgen zodat ze optimaal kunnen genieten van hun eigen en andermans tabaksrook.

 10. Vreemd op het panorama dek van Schiphol mocht niet gerookt worden ivm brandgevaar als er een peuk op het platform terecht zou komen. Hoe dan ook altijd leuk voor roker en niet roker een panoramaplatform

  1. Ellen
   Je staat toch buiten
   Op een terras kan je ook naast een roker zitten
   Of een beetje dronken iemand
   Of een luidruchtig iemand
   Het staat je altijd vrij om wat verder weg te gaan zitten of staan

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken