Nieuw panorama-rokers terras vliegveld Alicante-Elche pas in 2020 open

Voorbeeld (Amsterdam Schiphol) / Pinterest
Beeld: Voorbeeld (Amsterdam Schiphol) / Pinterest

ALICANTE – Passagiers van het vliegveld Alicante-Elche aan de Costa Blanca moeten nog enkele maanden wachten voordat ze gebruik kunnen maken van het nieuw aan te leggen panoramaterras. Ondanks dat in januari dit jaar al bekend werd dat er plannen waren voor een ‘terraza con vistas a los aviones’, zal deze pas in het eerste halfjaar van 2020 open gaan.

De directrice van het vliegveld Alicante-Elche heeft laten weten dat de bouwwerkzaamheden goed verlopen maar dat men nog enkele maanden moet wachten voordat het zover is. Er wordt op dit moment een panoramaterras aangelegd van 130 m2 waar je niet alleen zicht hebt op de vliegtuigen maar waar ook de rokers terecht kunnen.

Recent heeft het vliegveld van de Costa Blanca de 14 miljoenste (de 68-jarige Nederlandse Lyda Kap) passagier mogen ontvangen wat een record is voor het regionale vliegveld. Om te voldoen aan de wensen van veel reizigers die met name willen roken terwijl ze op hun vliegtuig wachten en/of de aankomende en vertrekkende vliegtuigen willen zien, heeft men besloten een terras aan te leggen.

Het gaat om een terras van 130 vierkante meter dat onderdeel is van een Sports bar/pub van 317 m2 die geopend wordt en onderdeel is van de vernieuwingen die de vliegveld beheerder Aena doorvoert in het vliegveld van de Costa Blanca. Aangezien dit een van de weinige plekken is waar gerookt mag worden zal het druk gaan worden met de ‘fumadores’. 

Het panoramaterras komt bovenop een pre-boarding gebouw van enkele meters hoog waardoor men niet alleen een zicht heeft op de landingsbaan maar ook op de Middellandse Zee.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

21
Reageer op dit artikel

15 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Bert

Vreemd dat iedereen zich druk maakt over het roken maar dat ik niemand hoor over de pestzooi die vliegtuigen uitstoten!! Veel plezier op het panorama terras!!

Anoniem

Roken is helemaal uit de tijd zinloos en dom. Als je niet kunt stoppen met roken heb je geen wilskracht en je staat al met 1 been in je graf. Zodra je een probleem bemerkt dat door het roken veroorzaakt is ben je al te laat. Het kost veel geld en er zijn geen voordelen aan roken te vinden, het enige feit is dat je er vroeg of laat dodelijk ziek van wordt. Er zijn uitzonderingen maar die zijn op 1 hand te tellen.

Rob

Gaat dit artikel nou over Alicante of over Rotterdam?
De foto is in ieder geval van Rotterdam-Zestienhoven.

Mimie

Hola. Blijkbaar worden hier de anders denkenden niet opgenomen in de reacties, jammer dat dit enkel een clubje voor éénsgezinden is hoewel hier vaak persoonlijke aanvallen op elkaar worden gepubliceerd !

Mimie

Hola.Er zijn hier toch nog wat tolerante lezers, blij om dat te lezen want al die asocialen die geen rokers dulden…waarop kunnen en mogen ze nog publiekelijk reageren ? Er zijn heus plaatsen genoeg waar niet rokers meester zijn, dus laat de verstoten rokers samen hokken en genieten van hun sigaret als dat hun keuze is !

Femke

vind ik een super goed idee van dat panoramaterras ¡¡¡
Ik ben al 10 jaar een niet roker maar desondanks ga ik toch genieten op dit terras

Anoniem

Ik ben zelf nu meer dan 10 jaar gestopt met roken, maar ik heb een groot probleem met mensen die anderen geen sigaretje gunnen. In de luchthaven van Alicante is ruimte genoeg voorzien voor niet rokers. Gun aub de rokers dan ook een plaatsje om hun sigaret te roken.

Jan Bergfeld

Bizar dat er met gemeenschapsgeld een dodelijke verslaving wordt gefaciliteerd en gestimuleerd. Van mij mag het terras geheel rookvrij worden, in het belang van de verslaafde rokers, in het belang van alle niet-rokers, en in financieel/maatschappelijk belang.

Anoniem

Roken wordt overal negatief onthaald, dus waarom zo’n mooi dakterras voor de rokersn baat het uit voor niet-rokers en succes verzekerd.

Pank

Maak je geen zorgen om de rokers……. In 2020 is die hobby alleen nog voor miljonairs betaalbaar.

Harry K

Dan mag ik hopen dat de rokers een eigen afgesloten gedeelte krijgen zodat ze optimaal kunnen genieten van hun eigen en andermans tabaksrook.

Ramon

Vreemd op het panorama dek van Schiphol mocht niet gerookt worden ivm brandgevaar als er een peuk op het platform terecht zou komen. Hoe dan ook altijd leuk voor roker en niet roker een panoramaplatform

Anoniem

Eindelijk, beetje vrijheid voor de rokers zonder de asociale niet rokers

Georges D

Egoïst tot in de kist blijkbaar …

Anoniem

Wie?

Jan Bergfeld

Een dodelijke verslaving noem je “vrijheid?”

Anoniem

Een dodelijke verslaving toch een beetje (veel) overdreven niet? Er zijn ergere dingen.

elmolar21@gmail.com

Zou er ook een rookvrije hoek komen op dat panoramaterras? Zou ik erg op prijs stellen.

Son

Ellen
Je staat toch buiten
Op een terras kan je ook naast een roker zitten
Of een beetje dronken iemand
Of een luidruchtig iemand
Het staat je altijd vrij om wat verder weg te gaan zitten of staan

Anoniem

Jammer voor jou terug naar het land waar je geleefd word

Harry

Hopelijk voor eind april, anders zijn we alweer thuis in Nederland.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.