skip to Main Content
Aardbeving van 2,6 op Richter schaal in Valencia

Aardbeving van 2,6 op Richter schaal in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving4VALENCIA – Donderdagavond heeft de bodem in de regio Valencia gedurende enkele seconden even flink getrild nadat er een kleine aardbeving plaatsvond met een kracht van 2,6 op de schaal van Richter. Ondanks het feit dat er hinderden verontruste inwoners van de getroffen regio naar de noodnummers belden, zijn er geen gevallen bekend van persoonlijke of materiële schade.

De beving van 2,6 op de schaal van Richter vond plaats om 23.43 uur op donderdagavond op 1 januari. Het epicentrum lag in Mislata, naast de stad Valencia, op een diepte van elf kilometer, aldus de website van het Instituto Geográfico Nacional.

Mede vanwege het tijdstip waarop vele inwoners van de regio rustig voor de televisie zaten, werd de beving door veel mensen gevoeld waarna men verontrust naar de alarmnummers belde. Er zijn echter geen meldingen binnengekomen van materiële schade en/of gewonden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken