skip to Main Content
Afrikaanse vrouw probeert 19-jarige jongen in koffer over de Spaanse grens te smokkelen

Afrikaanse vrouw probeert 19-jarige jongen in koffer over de Spaanse grens te smokkelen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een 22-jarige Marokkaanse vrouw is door de Guardia Civil aangehouden nadat werd geconstateerd dat zij probeerde een 19-jarige jongen die in een koffer zat, de grens van de Spaanse enclave Ceuta te smokkelen. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd en dat de politie dit ontdekt.

De politie wist op 30 december rond 16.30 uur een Marokkaanse vrouw uit de rij mensen te halen die, zoals elke dag, de grens tussen Ceuta (Spanje) en Marokko over wilde steken om Spanje binnen te komen. In dit geval gedroeg de vrouw zich nerveus en had ze een grote koffer die ze op een karretje meedroeg. Toen de politie de vrouw verzocht de koffer open te maken troffen ze een Afrikaanse jongen aan die opgevouwen in de koffer zat.

Nadat men de jongen had aangetroffen werd de 22-jarige vrouw gearresteerd voor mensensmokkel en moest de 19-jarige jongen die in de koffer zat door ambulancepersoneel geholpen worden vanwege fysieke- en ademhalingsproblemen.

Iets soortgelijks is al eens eerder gebeurd in mei 2015 toen een Afrikaanse vrouw op ongeveer dezelfde manier een jongen in een koffer Spanje binnen probeerde te smokkelen. Datzelfde jaar in augustus gebeurde hetzelfde in de haven van Almería waarbij een jongen in een koffer zat in een auto die van een ferry afkwam. Helaas overleefde deze jongen de reis niet. – (Remco Stoffer)  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken