skip to Main Content
48 vrouwen en 8 kinderen om het leven gebracht door huiselijk geweld in 2017

48 vrouwen en 8 kinderen om het leven gebracht door huiselijk geweld in 2017

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – 2017 is afgesloten met 48 vrouwen die door hun vriend, echtgenoot of ex om het leven zijn gebracht. Dat aantal is 4 meer dan in 2016 waarbij tevens opvalt dat er 11 vrouwen van twintig jaar of minder om het leven zijn gebracht door toedoen van hun vriend of ex-vriend. Daarnaast werden er ook 8 kinderen vermoord door hun eigen vader en werden er nog eens 27 kinderen wees nadat beide ouders om het leven kwamen.

Het huiselijk geweld of violencia machista (macho geweld) is nog steeds een groot probleem in Spanje en iets waar al jaren tegen gestreden wordt. Gedurende het afgelopen jaar overleden er in totaal 48 vrouwen die door hun echtgenoot, ex of vriend om het leven zijn gebracht. Dit aantal kan waarschijnlijk nog wel hoger worden omdat er nog vier moorden in onderzoek zijn en nog niet helemaal duidelijk is of daar sprake was van huiselijk geweld. In ieder geval is het aantal van 2017 hoger dan de in 2016 om het even gebrachte vrouwen.

De laatste week van het jaar was dramatisch te noemen met twee partnermoorden waarbij Arantxa door messteken in het bijzijn van haar drie kinderen om het leven werd gebracht door haar ex. Daarbij komt ook de moord op 20-jarige vrouw die door haar 28-jarige vriend om het leven werd gebracht na een ontvoering en ongeluk bij een tankstation.

Slechts 10 van de om het leven gebrachte vrouwen hadden eerder aangifte gedaan bij de politie van het geweld van hun partner. Ondanks het nog steeds te hoge aantal gedode vrouwen is het aantal nog steeds minder dan de 76 vrouwen die in 2008 werden gedood. Helaas werden er dit jaar echter meer kinderen door hun vaders vermoord dan andere jaren waarbij dat aantal in 2017 op 8 kinderen is geëindigd terwijl dat er in 2016 maar een was, in 2015 vier en in 2014 twee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik heb al dikwijls spanjaarden hun vrouw een pandoering zien geven in het openbaar, blijkbaar heel normaal in het hete spanje.

  2. Het is bizar, maar er zijn een geen straffen meer, of worden ze niet uitgedeeld, slappe hap bij de rechterlijke macht.
    Zie Nederland alles ontspoord, oud en nieuw vieren, voorlopig vastgestelde schade 12 miljoen euro.

  3. Sinds de PP in die hoek aan het bezuinigen is loopt het aantal slachtoffers op 🙁
    Heb hier in mijn eigen omgeving al de nodige rare dingen gezien waarbij je denkt dat het binneshuis wel eens heel erg zou kunnen zijn maar je kunt het niet bewijzen. En vaak wordt er slim mishandeld zodat eventuele blauwe plekken of erger verhuld onder de kleding zitten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken