skip to Main Content
Bezoeken Consulair Team Ambassade Madrid aan de regio’s voor paspoortaanvragen in 2019
Archieffoto

Bezoeken Consulair Team Ambassade Madrid aan de regio’s voor paspoortaanvragen in 2019

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Consulair Team van de Ambassade in Madrid zal ook dit jaar weer het land in trekken om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorafgaande jaren zal de Ambassade Madrid in 2019 Consulaire Teams afvaardigen naar de regio voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart).

In een vooraankondiging op de website van de Nederlandse ambassade in Madrid werd de voorlopige planning bekend gemaakt:

 • Balearen: maart
 • Canarische eilanden: mei
 • Comunidad Valenciana (La Nucia): juni
 • Catalonië (Barcelona): oktober
 • Andalusië (Málaga): november

Ongeveer een maand voordat het Team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website, waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt. Het indienen van een paspoortaanvraag in de regio is in beginsel bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen en dit kunnen aantonen door middel van een medische verklaring.

Personen die niet in deze categorie vallen kunnen eveneens een gemotiveerd verzoek indienen. De Ambassade bepaalt op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze tweede categorie in aanmerking zullen worden gebracht, en maakt –indien noodzakelijk- een selectie.

In de definitieve aankondiging treft men een e-mailadres aan waar een aanvraag naar toe gestuurd kan worden (met toevoeging van de documenten waaruit blijkt dat men aan de gestelde voorwaarden voldoet).

Ongeveer een week voordat het Team arriveert ontvangen de kandidaten in reactie op de mail een bericht of men in aanmerking komt voor het indienen van uw aanvraag. In die mail leest men waar en wanneer men precies wordt verwacht. De betaling zal voorafgaand aan de afspraak door de Ambassade moeten zijn ontvangen, en ook daarvoor treft men in deze mail instructies aan.

Ervaring leert dat bovenstaande wijze van communicatie naar klanten succesvol en afdoende is. Men wordt dan ook verzocht niet tussentijds de Ambassade te banaderen met vragen. Alle vragen zullen uiteindelijk tijdens de hierboven aangegeven communicatiemomenten worden beantwoord.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Bron: Persbericht Nederlandse Ambassade in Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Gelukkig voor onze Belgen allemaal geen probleem.Een dagje uit naar zee ( Alicante ) effe binnen/buiten
  bij het consulaat, 29 € en klaar is kees.Drie weken later zit paspoort in de bus.

 2. Inderdaad raar dat niet iedereen een paspoort aanvraag kan doen, maar alleen met een medische verklaring. Aan de andere kant is het een goede service.

  Helaas kost een paspoort ook nog 130 euro, maar dat zijn allemaal gevolgen van de bezuinigen op Buitenlandse zaken. Sluiten ambassades, consultaten etc.
  En voor degene die zegt dat je maar naar Nederland moet, niet iedereen komt daar nog regelmatig, zeker als je geen familie er meer hebt. We zijn niet allemaal vutters of gepensioeneerden.

 3. Inderdaad, niet iedereen vliegt maar steeds naar Nederland. Wij wonen en werken hier, en gaan maar zelden naar Nederland. De familie komt liever deze kant op, dan hebben ze tenminste lekker weer.

 4. Idioot gedoe om met een delegatie deze kant op te komen en dan te discrimineren wat betreft wie er geholpen wordt en wie niet. Mijn familie en ik werden in het verleden dus niet geholpen, want wij zijn in staat om te reizen. Alsof wij daar zin en tijd voor hebben met een druk eigen bedrijf. Blijf dan helemaal weg of laat die delegatie hier een aantal dagen langer blijven, dan kan iedereen worden geholpen!!
  Of, de beste oplossing: open gewoon weer een consulaat hier in de buurt en verhoog desnoods de prijzen van de paspoorten om de kosten van die ene werkneemster op te vangen die halve dagen werkt. Reizen kost ook geld, maar dan bespaar je je tenminste de tijd.
  De gemeente La Nucía stelde destijds een ruimte ter beschikking, dat kostte Nederland niets, en wat verdiende die vrouw nou helemaal?
  Ik heb er echt geen woorden voor, zo achterlijk is het.

 5. Aan iedereen zou ik willen zeggen… negeer die gehele ambassade in Madrid. Ik verbaas mij er altijd weer over dat mensen klagen over het heen en weer gaan naar Madrid maar vervolgens wel 4x per jaar heen en weer naar NL kunnen vliegen. Goed dus dat de redactie de tip meegeeft dat men de paspoorten en legitimatiebewijzen ook gewoon op Schiphol, in Den Haag en een flink aantal grensgemeenten van Nederland kan bestellen en ophalen. Kwestie van even communiceren en plannen dus. En dan kost het in huis halen van nieuwe documenten niet veel extra meer, en is er ook geen gezeur meer over hoge kosten heen en weer naar Madrid. Zelf aan den lijve ondervonden en uitgevoerd toen we even voor een weekje bij de familie in Den Haag op bezoek waren. Extra kosten: een paar tramkaartjes van een buitenwijk van DH naar het centrum en weer terug, een paar appelpunten en een bakkie koffie………. Groetjes, Gerrit.

  1. Gerrit, er zijn ook mensen die niet 4x per jaar maar slechts 1x per x jaar naar Nederland vliegen omdat ze financieel niet in de gelegenheid zijn om elk jaar te gaan. En voor die financiele reden krijg je natuurlijk geen medische verklaring en zonder die verklaring wordt je niet geholpen want ze maken geen uitzonderingen. Gelukkig is het paspoort nu 10 jaar geldig. Maar het is belachelijk dat er op de Canarische Eilanden geen consulaat meer te vinden is, terwijl er toch zat Nederlanders wonen. En even een ticket boeken is 1 ding maar je verblijf aldaar (Nederland of Madrid) is nog veel duurder als geen familie of vrienden hebt waar je kunt verblijven.
   Denk daar maar eens aan voordat je mensen van klagen beticht. Zo’n beetje alle Europese landen hebben hier een consulaat maar dat rijke Nederland hief het laatste consulaat hier op tijdens de crisis en kan het zich kennelijk nog steeds niet veroorloven…

 6. Heb mijn nieuwe paspoort 2 jaar geleden in Madrid moeten aanvragen.
  Een walgelijke dure grap was dat met treinen, bussen en eten…..

  1. inderdaad een belachelijke zaak dat je helemaal naar madrid moet koste me 400 euro laten in plaats van die rondtrip gewoon weer onder andere alicante weer open doen dat is toch veel goedkoper
   don juan

  2. Kan er over meepraten Piet. Heb in oktober j.l. mijn paspoort laten vernieuwen in Madrid.
   Dure grap met dank aan ene meneer Frans Timmermans destijds. Wil nu ons opperhoofd worden in Europa. God zegene de greep!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken