Britten kunnen vanaf nu boetes krijgen van 6.000 euro vanwege rijbewijs

Britten kunnen vanaf nu boetes krijgen van 6.000 euro vanwege rijbewijs
Beeld: Canva

Britten kunnen vanaf nu boetes krijgen van 6.000 euro vanwege rijbewijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Een van de vele gevolgen van de Brexit is dat het Britse rijbewijs niet meer geldig is binnen de Europese Unie. In Spanje betekent dit dat de Britten die in het land wonen hun eigen rijbewijs moeten omzetten naar een Spaans rijbewijs, iets wat vanaf 1 januari gedurende zes maanden kan.

Dat wil zeggen, staatsburgers uit het Verenigd Koninkrijk die in Spanje willen rijden moeten volgens de Spaanse verkeersdienst DGT een Spaans rijbewijs hebben binnen zes maanden dat ze Spanje zijn binnengekomen of zich in Spanje bij de gemeente hebben ingeschreven. Doet men dat niet dan kunnen er boetes gegeven worden tot 6.000 euro.

De procedure is heel eenvoudig en kan persoonlijk worden voltooid via de website van de DGT en de kosten bedragen 20,60 euro.  Degene die na de deadline doorrijdt met een Brits rijbewijs, krijgt u een boete van 6.000 euro.

Houders van een Spaans rijbewijs kunnen daarentegen zonder problemen blijven rijden in het Verenigd Koninkrijk. Dat kan net zolang als hun rijbewijs geldig is of als de periode van 12 maanden niet voorbij is waarna een Brits rijbewijs aangevraagd moet worden. Daarbij moet men een rijexamen afleggen. Degene die dat niet doet kan een boete krijgen van 1.176 euro (1.000 pond).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.