Search
menu
Search

Duizend illegale feestvierders gaan al vier dagen lang door in Granada

Duizend illegale feestvierders gaan al vier dagen lang door in Granada
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Duizend illegale feestvierders gaan al vier dagen lang door in Granada

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Al sinds 30 december lijden de inwoners van La Peza, nabij Granada, onder de overlast van zo een 1000 feestvierders. Ze kwamen er bijeen op een paar landelijke terreinen om met een stevig feest het nieuwe jaar in te zetten. Onder de feestvierders bevinden zich ook veel Nederlanders, Duitsers en Italianen.

Elk jaar zijn er hier of daar wel een paar raves, illegale feesten, vaak in openlucht, die soms een paar dagen lang aanhouden. In en rond Granada gebeurt dat wel vaker, en nu is in het landelijke La Peza al drie dagen lang zo een rave bezig ter ere van oud en nieuw. Vrijdagavond begon het feest, op zondagavond was het nog steeds aan de gang.

Onder de feestvierders bevinden zich ook veel Nederlanders, Duitsers en nog meer Italianen die met campers, campervans, kampeerauto’s en omgebouwde vrachtwagens naar Granada zijn gekomen om dagenlang te feesten. De politie heeft zondag een Nederlandse vrachtwagen-camper moeten weghalen die zich klem had gereden in de poging van de inzittenden om bij het illegale feestterrein te komen. De autoriteiten hadden acht uur nodig om de vrachtwagen weg te krijgen.

In totaal kwamen volgens de politie zo’n 1000-tal feestvierders bijeen in La Peza. Ze spelen luide muziek die tot kilometers in de omtrek te horen is. In totaal zijn er ongeveer 300 voertuigen op de site. Velen daarvan zijn caravans of campervans. De politie heeft de weg in de buurt van het terrein afgezet om te voorkomen dat nog meer mensen toestromen of plaatselijke bewoners hinder ondervinden. Ze voert alcohol- en drugscontroles uit en probeert de invloed op de omgeving te minimaliseren.

Voorlopig gaat het feest nog steeds verder, de politie bekijkt wat ze kan doen om alles tot een goed en rustig einde te brengen. Om veiligheidsredenen en gezien het groot aantal samengekomen mensen kiest men er voorlopig voor om het feest niet te ontbinden.

pantano elche
Bijeenkomst tientallen Nederlandse camperaars door politie beëindigd tijdens vermeende orgie in natuurgebied Alicante
De politie van Elche aan de Costa Blanca werd zaterdag door een wandelaar gewaarschuwd dat in een natuurgebied tientallen ‘Nederlandse’ camperaars naakt ron …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?